DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Végre pontszerzés, de nincs nagy öröm

A McLaren-Honda komoly szenvedések után Bakuban végre problémamentes versenyt teljesített és Fernando Alonso révén meg is szerezte első pontjait. Nincs azonban hurráhangulat a wokingiaknál.

Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke szerint morálisan nagy lökést ad az istállónak az idei első pontszerző hely, de nagy izgalomba azért senki nem jön egy kilencedik helytől. A nagydíj legnagyobb pozitívuma a Honda számára, hogy mindkét autó technikai probléma nélkül célba ért Azerbajdzsánban és kimaradtak minden ütközésből és koccanásból is. Alonso a 9., Vandoorne a 12. pozíciót szerezte meg.

„A csapat remek munkát végzett, ahogy a versenyzők is kihoztak mindent, amit csak lehetett. Fernando nyilván jobb pozícióban volt, rápörgött a versenyre és szuperül vezetett, nagyon rajta volt a bakui délutánon. Nagyon szerencsétlenül jött ki Stoffel számára, hogy egy késői defekt miatt egy plusz kerékcserét kellett beiktatnunk, különben ő is pontszerző lett volna a 10. helyen” – ismertette a verseny körülményeit Boullier.

Fernando Alonso 9. lett, részsiker a McLarennek, de még mindig nagyon messze vannak


„Minden egyes pont, amit szerzünk, nagy elismerés a csapatnak, ma ez számít a legjobban. Nem mosolygok, nem ünnepelek, mert nem ilyen célokért versenyzünk, hogy kilencedikek legyünk, különösen nem egy McLarennel. De matematikailag ez jó a csapatnak, végre valami eredmény. Alonso a verseny végén az akkura panaszkodott, emiatt erőt veszítve, ez még frusztrálóbb volt” – fejezte ki érzéseit a csapatfőnök.

„Nagyszerű show-t láthattak a nézők ma, különböző pilóták vezették a versenyt, volt dráma, büntetés, érzelmek, kifakadás pilóták között. Ez jó az F1-nek, de ez nem a valódi Formula-1, ez csak az események láncolata volt” – tette hozzá Eric Boullier. A McLaren nagyon hosszú pontnélküli sorozatot szakított meg az idei nyolcadik futamon. Legutóbb ugyanis a 2016-os Abu Dhabi Nagydíjon sikerült a pontszerzés egy 10. hellyel Alonsótól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: