DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton keményen kritizálta Vettel viselkedését

A háromszoros F1-es világbajnok nehezen emészti meg, hogy riválisa ráhúzta a kormányt a biztonsági autó mögött - amellett, hogy megmagyarázta lelassítását, nem felejtett el odaszúrni a Ferrari-pilótának.

A bajnoki pontversenyben második helyen álló pilóta első, verseny után adott interjújában nagyon szűkszavúan értékelte ötödik hellyel végződő versenyét, és Sebastian Vettellel történt ütközését. Később azonban a Bakuban tartózkodó újságírók bővebb nyilatkozatot is ki tudtak szedni Hamiltonból: „Egyértelmű, hogy precedens értékű, ami történt, úgy a Forma-1-ben, mint a fiatalok számára, akik néznek minket. Ma pedig láthatták, hogy hogyan viselkedik egy négyszeres bajnok. Remélem, hogy ez nem fog visszatükröződni az alacsonyabb kategóriákban” – idézte a Motorsport a Mercedes-pilótát a Motorsport.



Amikor arról kérdezték Hamiltont, hogy féktesztelte-e Vettelt az ominózus incidens előtt, így válaszolt: „Nem, csak tartottam a tempót. Mint minden újrarajtnál, akkor is ugyanazon a helyen lassítottam le. Ő pedig nyilvánvalóan aludt, és nekem jött. Ez számomra nem jelentett problémát. Azt viszont, hogy ha valaki mellé érsz, szándékosan nekihajtasz, és kvázi ingyen megúszod, szégyenteljesnek tartom. Szerintem saját magát szégyenítette le ma” – mondta a brit riválisáról, aki nem érezte vétkesnek magát.

Amikor felvetették Hamiltonnak, hogy Vettel szerint ez a sport a férfiaknak való, így válaszolt: „Szerintem, ha ezt be akarja bizonyítani, azt az autón kívül kellene, szemtől szemben. Az ilyen vezetés mindig veszélybe sodorja a pilótát – lassan haladtunk, és ha gyorsan hajtunk, sokkal rosszabb is lehetett volna a vége. Képzeljük csak el az összes fiatalt, akik ma Forma-1-et néznek, és ilyen viselkedést látnak egy négyszeres bajnoktól. Szerintem ez mindent elárul.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: