DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

USA GP: Változás Justin Timberlake miatt

Nem tudjuk valaha történt-e ilyesmi, de hogy mostanában nem, az biztos: egy könnyűzenei koncert miatt változtatták meg egy Formula–1-es hétvége menetrendjét – a csapatok pedig elégedetlenek.

Justin Timberlake koncertje miatt változik meg az őszi USA Nagydíj szombati napjának menetrendje, jelentette be az FIA, ami kiváltotta a csapatok nemtetszését. Arra kérték ugyanis a szövetséget, hogy az időmérőt tolják későbbre két órával, helyi idő szerint 16 órára, hogy a pályán rendezett aznap esti koncertre minél többen ott maradjanak – akit pedig kimondottan a zene érdekel, így esetlegesen „rá lehet venni”, hogy megnézze az időmérő edzést.

A csapatok elsősorban azért tiltakoznak a döntés ellen, mert így két órával hosszabb lesz a szerelők munkanapja, márpedig szerdától vasárnapig egyedül a szombat este számít nyugodt időszaknak a számukra (a parc fermé-szabály miatt), így kulcsfontosságú lenne, hogy a megszokott kétórás szünet legyen csak a harmadik szabadedzés és a kvalifikáció között.

cota_d



Mások emellett attól is tartanak, hogy a nagyobb, anyagilag jobban álló csapatok előnybe kerülnek majd a döntés által, hiszen így olyan alkatrészeket is kicserélhetnek majd, amit két óra alatt egyébként nem lenne lehetséges. Ráadásul az is félő, hogy ez a döntés precedenst teremthet majd, ami teljesen felboríthatja a versenyhétvégék megszokott menetrendjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: