DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Sok pilótacsere lesz jövőre

Fernando Alonsót Bakuban is elsősorban a jövőjéről faggatták, ő azonban teljesebb körű választ adott. A spanyol pilóta szerint jövőre nagyon felbolydul a pilótapiac, aminek megvannak a jelei.

A kétszeres világbajnok spanyol pilótától mindenekelőtt a jövőjéről formálódó döntését szerették volna megtudni a sajtótájékoztatón. „Ahogy már többször is elmondtam, jövőre nyerni akarok, nem szeretnék túl sokat kockáztatni, bármi mellett is döntök. Bárhova is megyek, biztonsági döntést szeretnék hozni” – tekintett előre a nyári szünet végére Fernando Alonso.

„Teljesen nyitott vagyok bármire, meglátjuk, mit hoznak a következő hónapok a McLaren számára, mert jelenleg itt versenyzek és szeretem is a csapatomat. Az elmúlt 2-3 évben rengeteg erőfeszítést tettünk közösen az istállóval a projekt sikerének érdekében, meglátjuk, mi történik” – elemezte a McLaren helyzetét Alonso. A spanyol augusztusi határidőt adott meg a wokingiaknak, hogy akkor marad, ha addig egyértelműen egy győzelemre esélyes csapat képe formálódik, ám ez a Honda gyengélkedése miatt meglehetősen valószínűtlennek tűnik.

Alonso 2016-ban Bakuban, itt még reményteljes volt a Honda erőforrása


A Red Bull és a Mercedes párosa biztosnak tűnik jövőre, a Ferrarihoz való visszatérés valószínűtlen, az elválás körülményei miatt, ám Alonso szerint a világon semmi sincs előre kőbe vésve a pilótapiacon. „Igen sok mozgás körvonalazódik. Tudom, hogy sokkal több változás lesz, mint amit valószínűnek gondolnánk jelenleg és van néhány csapat, amit teljesnek hiszünk a jövő évre. Nem hiszem, hogy ennyire 100%-ig biztosak ezek a döntések” – jelentette ki igen sejtelmesen a spanyol.

„Úgy vélem, jövőre a pilótapiacon óriási változás lesz, én viszont igyekszem nyugodtan és higgadtan dönteni, a lehető legjobb döntést meghozva. Hogy a Mercedes erőforrás befolyásolhatja Alonso döntését? A kétszeres világbajnok szerint nem változtatna túl sok mindenen. Ennek ellenére a gyenge pont a McLarennél természetesen az erőforrás. „Biztosan tudom, hogy a csapat folyamatosan kutatja a lehetőségeket, hogy versenyképessé váljanak és remélhetőleg jövőre a McLaren már egy más helyzetben lesz. De nekem mindegy, akármilyen motorral is versenyzem, csak győzni szeretnék, meglátjuk, mi lesz” – zárta gondolatait Alonso, aki 2014 óta nem állt dobogón, győznie pedig 2013 óta nem sikerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: