DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Porsche az F1 irányába kacsintgat

A Porsche zsinórban harmadszor győzött a Le Mans-i 24 óráson az elmúlt hétvégén, most pedig esély kínálkozik arra, hogy a német autógyár a Formula-1-be is visszatérjen.

A német Auto Bild lap tudni véli, hogy a német autógyártó óriás meghívást kapott a következő, F1-es tanácskozásra, amikor is a 2020 utáni motorszabályokról tárgyalnak. A Porsche elfogadta a meghívást és jelen lesznek a megbeszélésen. A Porsche Le Mans-i projektjének vezetője, Fritz Enzinger el is ismerte az érdeklődést.

„Már most tudjuk a 2020-as Le Mans szabályozásokat. A következő hetekben dönt a Peugeot, hogy érkeznek-e, vagy sem. Ha igen, akkor meg kell fontolnunk, hogy maradunk-e újabb 2-3 évig Le Mans-ban. Ebben a pillanatban ezt még nem tudom megítélni” – vázolta fel a helyzetet Enzinger.

A Porsche mesterhármast ért el az utóbbi három évben a 24 óráson


Az Auto Bild szerint a Formula E szintén egy lehetőség a Porsche előtt abban az esetben, ha a Le Mans szériából kilépnek, de a legújabb szóbeszéd szerint a McLaren kereste meg a német autógyár képviselőit, hogy érdekelné őket egy motorszállítói szerződés a Formula-1-ben. Jól tudjuk, hogy a McLaren motorgondokkal küszködik és a Honda leváltására készülnek.

A McLaren képviseletében mind Zak Brown, mind Eric Boullier tiszteletét tette az elmúlt hétvégén a 24 óráson, számos fontos emberrel találkoztak is. Tovább erősíti a pletykát, hogy a Porsche részéről pedig Enzinger és egy másik főnök, Andreas Seidl pedig az Osztrák Nagydíjra látogatnak majd el a Formula-1-ben a következő hónapban.

Gyönyörűen mutatna a Porsche festése

Akármi is lesz végül a döntés, Sean Bull designja, amin egy F1-es autót a Porsche jelenlegi Le Mans-i festésével látott el, egészen csodás látványt mutat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: