DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Stroll sosem kételkedett, hogy ne vezetne jól

Lance Strollnak végre kijött a lépés a Formula-1-ben, a gyenge időmérőt követően a versenyen remekül harcolva egyre inkább feljött és stabil pontszerzőként zárt. A kanadainak nem voltak kétségei, hogy előbb-utóbb sikeres lesz.

Stroll első hazai versenye igen különlegesre sikeredett Montrealban, ugyanis hetedik nekifutásra megszerezte pályafutása első pontjait egy remek kilencedik hellyel. Az újonc komoly nyomás alatt versenyez egy ideje, miután az évad kezdete enyhén szólva gyengére sikeredett. Ezúttal viszont a 17. rajthelyről zárkózott fel körről körre, szemrevaló előzéseket is bemutatva, két pont a jutalma.

Stroll váratlanul jó teljesítménnyel rukkolt elő Kanadában


„Több okból is különleges a mai nap. A szezon kezdete elég nehéz volt, de tudtuk, hogy képesek vagyunk a javulásra. Problémamentes hétvégénk volt és stabil versenyünk, rendben volt a kommunikáció és az autó egyensúlya is kiválóan sikeredett. Különleges volt, hogy képes voltam előzni és harcolni. Néha unalmas, mert ott érsz célba, ahonnan indultál, de ez a nagydíj nem ilyen volt” – nyilatkozta Lance Stroll.

„Sosem kételkedtem magamban, hogy megvan a képességem a pontszerzéshez. Nagyon messze vagyunk még a tökéletestől, de tudom, hogy a tempónk többnyire erős, ha minden rendben van. Valami eddig mindig közbejött, hogy ne szerezzek pontot. De mindig fel kellett állni és tovább harcolni, ma pedig egyenletes, jó versenyünk volt. Megvannak az első pontjaim, de ezután sem lesz könnyebb a helyzet. Továbbra is nagy kihívások várnak rám, de most egyszerűen boldognak érzem magam” – tette hozzá a 18 éves kanadai pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: