DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Holnap érdekes dolgok történhetnek!

A finn F1-es pilóta monacói pole-ja után lecsúszott az első három helyről Montrealban, azonban nem bánkódik, hiszen úgy véli, vasárnap egészen érdekes dolgok történhetnek.

Pénteken még úgy tűnt, hogy Kimi Raikkönennek sikerül átmentenie remek formáját Monacóból Montrealra is, ugyanis a második edzésen leggyorsabbnak bizonyult, a harmadik gyakorláson pedig éppen csak csapattársa mögött zárt. Az időmérőn azonban nem tudott tökéletes kört összerakni, és csak a negyedik lett, csaknem nyolc tizedes hátrányban a pole-t megszerző Lewis Hamiltonhoz képest.



A Jégember azonban nem titkolta, hogy miért nem sikerült előrébb végeznie a sorrendben. „Az utolsó körömben egész nagy sebességre voltam képes, de hibáztam a kettes kanyarban” – idézte a pilótát a Motorsport. „Ezt követően sikerült fejlődnöm kicsit, de a körön már nem voltam képes javítani, és meg is fizettem az árát. A körülmények trükkösebbek voltak, mint tegnap, hiszen nehezebben tudtam munkára fogni a gumikat, ez van.”

A finn pilóta szerint egyáltalán nem meglepő, hogy majdnem fél másodpercre rúgott hátránya csapattársához képest. „Egy ilyen pályán, ha csak egy kanyart is elrontasz, már az hatalmas időveszteség. Jó volt az autónk, de valamilyen oknál fogva szenvedtünk vele” – tette hozzá Raikkönen, aki maga is nyert már ezen a pályán, még 2005-ben.

Negyedik helye ellenére úgy látja, ha hamisíthatatlan montreali versenyt hoz a vasárnap, neki is lehet keresnivalója. „Itt elég gyakran mozgalmasak a futamok, sok minden szokott itt történni. Soha nem tudhatod, ez az a hely, ahol gyorsan változhatnak a dolgok. Meg fogjuk próbálni, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Jó sebességre számítunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: