DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez miatt háborog a Toro Rosso

Egy kettős pontszerzéstől fosztotta meg a csapatot a mexikói F1-es pilóta, ráadásul ott, ahol erre a legnagyobb esélyük volt - a következőkben sokkal nehezebb dolguk lesz majd.

A hétvégi Monacói Nagydíjon több érthetetlen manővert is láthattunk, az egyik ilyet a kissé idegből vezető Sergio Perez követte el - a mexikói pilóta nemes egyszerűséggel kilökte Danyiil Kvjatot és tönkretette a pontszerző helyen haladó orosz versenyét. Kvjat és Perez már megszólalt az üggyel kapcsolatban, de Franz Tost is eléggé kiakadt a Force India pilótájára.

"Ez Checo hibája volt, oda egyszerűen nem mehetsz így be" - értékelt a Toro Rosso csapatfőnöke. "Elég megnézni, hogy mi tört össze, Danyiilnál az oldaldoboz közepe, Pereznél pedig a bal első kerék. Nem kell ezt túlmagyarázni, ez 100%-ban Checo bűne, ilyet nem lehet csinálni" - háborgott Tost.

kvjat-monaco-tororosso-2017



Különösen azért lehet fájó számára ez az esemény, mert Monacóban rendkívül versenyképesnek bizonyult a Toro Rosso és ez az idei szezonban kevés helyen mondható el - egy kettős pontszerzéstől fosztotta meg őket Perez. "Az esetig mindkét autónk ott volt a legjobb tízben, Carlos fantasztikus versenyt produkált, megvédte a hatodik helyét. Danyiil is ott volt, aztán Perez kivette őt a futamból."

A következő helyszíneken nagyon nehéz lesz megismételni ezt a teljesítményt a csapat részéről, bár annak azért örülnek, hogy a kitűzött célt, vagyis a konstruktőri ötödik helyet eddig teljesítik. "Kanadában és Azerbajdzsánban is nehéz dolgunk lesz, de a mérnökeink azon dolgonak, hogy olyan beállítást találjanak, amellyel ott is pontokat tudunk szerezni. A Renault mindig hoz kisebb fejlesztéseket, szóval meglátjuk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: