DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Most már ássunk a dolgok mélyére!

Lewis Hamilton a következő napokban leül a Mercedesszel és megpróbálnak a probléma gyökeréig leásni, ami akadályozza abban, hogy valóban harcba szálljon a negyedik világbajnoki címéért. A Ferrari úgy fest, legyőzheti idén a Mercedest.

A britek háromszoros világbajnok pilótája jelenleg 25 pontos lemaradásban van a világbajnokságban vezető Sebastian Vettel mögött, azok után, hogy a német versenyző Monacóban már idei harmadik győzelmét aratta és a szezon során másodiknál rosszabb helyen még nem végzett. Hamilton vasárnap este Monte Carlóban partit rendezett, méghozzá hírességekkel teletűzdelve. Érthetően azonban kicsit zaklatott is volt a csalódást keltő monacói hétvégéje miatt.

A Mercedes láthatóan kevésbé tud kibékülni a Pirelli idei abroncsaival, nehezen találja az istálló két pilótája a működési tartományt, ezzel pedig a versenyautóból nem tudják kihozni a lehetséges maximumot. A Spanyol Nagydíj előtt is hasonlóan járt Hamilton, akkor Oroszországban egy gyengécske negyedik helyet tudott felmutatni, Monacóban pedig csak hetedik lett. De érdekes módon Bottast kevésbé zavarja a gumikkal kapcsolatos probléma, az ő teljesítményét kevésbé befolyásolja negatívan a jelenség.

Hamilton nem tudja munkára fogni a gumikat már nem először


„Jobban meg kell értenünk az autónkat és megnézni, miben tudunk jobb munkát végezni. Rengeteg különböző dolgot kell megvizsgálnunk és megértenünk, hogyan lehetséges, hogy az egyik autó rendesen munkára fogja az abroncsokat, a másik pedig nem. Elhihetik, nagyon komolyan veszem és a srácok is nagyon komolyan veszik, hogy teljesen megértsük, mi a baj. Nem akarunk még egyszer ilyen rossz pozícióban lenni. Még egy ehhez hasonló verseny és sokkal jobban le leszünk maradva” – nyilatkozta Lewis Hamilton, sürgetve, hogy járjanak a probléma végére.

Hamilton korábban már elmondta, hogy számára egyértelmű, hogy a Ferrari stratégiája mindig Vettelre épül, ő az első számú pilóta, emiatt viszont sokkal nehezebb dolga lesz a világbajnoki címért folytatott harcban a britnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: