DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button 15 helyes rajtbüntetésben részesül

Jenson Button egy versenyes beugrása nagy valószínűséggel nem lesz számára nagy élmény, ugyanis motorcsere miatt 15 helyes rajtbüntetés vár rá Monacóban. Alonso jól döntött?

Jenson Button izgatottan várta beugrását Monte Carlóban, ahol egy verseny erejéig helyettesíti az Indianapolisban, a híres 500 mérföldes futamon rajthoz álló Fernando Alonsót a McLarennél. Sajnos azonban Jensont sem kerüli el az idei Honda-átok, két erőforrás-elemet is cserélni kell az autójában, így szinte biztosan a mezőny legvégéről vághat neki a versenynek.

A második edzés után jött rá a Honda, hogy probléma van a brit pilóta motorjával és mivel gyors megoldást nem találtak az erőforrás hibájára, cserére volt szükség. Pedig egyébként jól indult Button hétvégéje, több mint fél éves kihagyása után azonnal felvette a tempót és a 12. leggyorsabb kört teljesítette a második szabadedzésen. A 2009-es világbajnok nem titkolta, hogy a pontszerzés a célja.

Jenson Button nagy eredményre készült, de ehhez csoda kell innentől


Az MCL32 meghibásodása és az ebből következő rajtbüntetése azonban szinte biztosan megfosztja ennek lehetőségétől, mivel Monte Carlóban a mezőny végéről rajtolni a pontszerzési esélyek óriási megcsappanását jelenti, ezen a pályán gyakorlatilag lehetetlen előzni, főleg száraz körülmények között. Buttonnak innentől csodára, kaotikus futamra és változó körülményekre lenne szüksége, hogy az idei McLaren-Hondával meglegyen a pontszerzés.

Button autójában az MGU-H és a turbófeltöltő szorult cserére, mindkettőből az ötödiket használja idén (mivel Alonso már négynél járt és ez kvázi az ő versenyautója), így járt a rajtbüntetés. Egyébiránt Fernando Alonso azonnal bólogathat magában, hogy jól döntött azzal, hogy az Indy 500-at választotta idén, mert hiába fekszik jobban a McLarennek a monacói pálya karakterisztikája, vélhetően ő sem tudott volna pontot szerezni a mezőny végéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: