DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes rájött Hamilton szenvedésének okára?

Lewis Hamilton óriási meglepetésre kiesett a monacói időmérő edzés második szakaszában és csak a 13. helyről rajtolhat vasárnap. Úgy fest, a Mercedesnél rájöttek a probléma gyökerére.

Niki Lauda, a Mercedes csapatigazgatója szerint Lewis Hamiltonnak egészen biztosan a beállításai nem stimmeltek, ami miatt be sem jutott az időmérő harmadik szakaszába. igaz, utolsó körében éppen továbbjutásra állt, előtte azonban folyamatosan szenvedett, már szombaton délelőtt is.

Ugyanakkor csapattársa, Valtteri Bottas könnyedén bejutott a Q3-ba és úgy lett harmadik, hogy mindössze 0,045 másodperc hiányzott számára az első rajtkockához. „Nem tudtuk pontosan ugyanúgy beállítani Lewis autóját (mint Bottasét), így egészen borzalmas időmérő edzésen van túl” – kezdte elemzését Niki Lauda.

A Mercedes beállítási hibát sejt Hamilton gyenge teljesítménye mögött


„Bottas autója jobb volt, nagyon közel járt a második helyhez. Boldogok vagyunk a helyezésével, Lewiséval viszont nagyon nem. Alaposan meg kell vizsgálnunk és ellenőriznünk, milyen különbség volt a két autó között, hogy történhetett meg, hogy az egyik beállítási variáció működött, a másik meg nem.” – tette hozzá a Mercedes csapatigazgatója.

Hamilton elismerte, ha be is jutott volna a legjobb 10-be, ott is szenvedett volna és talán a legjobb öt sem lett volna meg a legjobb tudása szerint sem. Egyelőre nem tudja megmondani, pontosan mi okozta a nehézségeket, mivel nem beszélt még a mérnökeivel, viszont a kerékcsere sem oldotta meg a gondjait a Q2-ben.  Lauda szerint beállítási hiba történt. Hamilton még arra is kitért, hogy abban sem biztos, hogy vasárnap pontot tud majd szerezni, mert itt szinte lehetetlen előzni, de nagyon fogja nyomni neki és próbálja élvezni a vezetést.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: