DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

F1-es legendák arcképével adtak ki bélyegeket

Alig egy hónap múlva Montrealban vendégeskedik a Formula-1-es mezőny, ennek egyik felvezetéseként Montrealban legendás pilóták arcképével adtak ki bélyegsorozatot. Különlegesség a köbön.

A bélyegek öt olyan pilótát ábrázolnak, akik megnyerték a Kanadai Nagydíjat korábban és az országban nagy népszerűségnek örvendenek, bár közel sem mindegyikük van még az élők sorában. Ezzel a helyi verseny 50 éves története előtt szeretnének tisztelegni.

Sir Jackie Stewart, Gilles Villeneuve, Ayrton Senna, Michael Schumacher és Lewis Hamilton a főszereplők, akik közül egyedül Hamilton aktív még, ő még növelheti győzelmei számát. Egyedül Gilles Villeneuve nem szerzett világbajnoki címet, ám nemzeti hős léte megkérdőjelezhetetlen Kanadában.

Kár, hogy csak öt, de így is becsülendő a kezdeményezés


Összeadva ők öten 220 nagydíjat nyertek, ebből 17-et Kanadában, valamint 216 első rajtkocka, 399 dobogós helyezés (egyelőre) és 16 világbajnoki cím fűződik a nevükhöz összességében. Michael Schumacher hétszert tudott győzni Montrealban, ezzel egyeduralkodó a Kanadai Nagydíjak történetében.

Stewart is legenda

Sir Jackie Stewart egyébként részt is vett személyesen a promotáláson. Sajnos Villeneuve, Senna és Schumacher esetében ez nem is lenne lehetséges, de őket is méltó módon örökíti meg a bélyegsorozat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: