DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vita Magnussen és Kvjat ütközése miatt

A Spanyol Nagydíj utolsó előtti körében ütközött össze egymással Kevin Magnussen és Danyiil Kvjat, miközben pontszerző helyekért harcoltak. Teljesen másképp ítélik meg a felelősséget a balesetért. Nem először ütköztek össze már, videón az eset.

Másfél körrel a futam vége előtt koccant össze a kilencedik helyért harcolva a két pilóta. A Haas dán versenyzője szerint versenybaleset volt, a Toro Rosso orosz pilótája azonban teljesen egyértelműen Kevin Magnussen hibájának tudja be az ütközést.

Végig nagy harc volt a Haas és a Toro Rosso között


Kvjat jött ki a dologból jobban, mert megúszta az autója sérülés nélkül és így megtartotta kilencedik helyét. Magnussen azonban defektet kapott és az extra bokszkiállással jócskán visszazuhant a pontszerző zóna alá. A versenybíróság egyik felet sem büntette az eset után, főleg azért, mert Kvjat nem veszített helyezést a koccanás miatt. Az orosz úgy gondolja, hogy Magnussen egyszerűen belement, magának okozta a defektet.

„Egy teljes autónyival előrébb voltam, mégis megpróbálta visszavenni a pozícióját és belém jött. Teljesen egyértelmű, a napnál is világosabb, de nem hinném, hogy emiatt külön el kellene vele beszélgetnem” – nyilatkozta Kvjat. Magnussen szerint azonban versenybaleset volt és így érzi a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is. A Haas nem veszített sokat az esetnél, mivel Magnussen helyett csapattársa, Grosjean örökölte meg a tizedik helyet. Nem első alkalom egyébként, hogy Kvjat és Magnussen nem értik meg egymást a pályán, tavaly Monacóban emlékezetes ütközést hoztak össze.

Itt sem fértek el egymás mellett ők ketten

Steiner egyébként elégedett a versenybíróság új felfogásával, több vitatott eset is történt Spanyolországban, de csak a nagyon egyértelmű Vandoorne-hibát jutalmazták büntetéssel a versenybalesetek közül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: