DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Perez megbánta, hogy nem szerződött a Renault-hoz?

A gyári Renault istálló megpróbálta szerződtetni 2017-re Sergio Perezt, aki azonban nemet mondott. A francia csapat nagyot lépett előre tavalyhoz képest, megbánta-e Perez azóta a döntését?

Eredetileg Perez volt a célpontja a Renault csapatnak, ám miután a mexikói kikosarazta őket, így maradtak a B tervnél. Nico Hülkenberg (Perez akkori csapattársa) kötélnek állt, így kvázi vezérpilóta lehet most egy feltörekvő gyári istállónál. Rendszeres Q3-as résztvevő és pontszerző lett a német versenyzőből, a tervek pedig igen nagyratörőek.

Perez egyelőre a Renault-k előtt


Perez azonban úgy érzi, semmit sem bánt meg, hogy maradt a Force India csapatnál, főleg így, hogy egy nem tökéletesre sikeredett versenyautóval is idén eddig mind a négy versenyen kettős pontszerzéssel büszkélkedhet az indiai istálló.

„Szerintem a Renault egy kellemes meglepetése most a Formula-1-nek. Véleményem szerint lenyűgözően nagy lépést tettek meg előre. Érdekes lesz látni, hogyan fejlődnek tovább. Hogy megbántam-e, hogy végül nem fogadtam el az ajánlatukat? Nem, nagyon is boldog vagyok ott, ahol vagyok. Barcelonában meglátjuk, hol vagyunk a többiekhez képest. E pillanatban a konstruktőri világbajnokság negyedik helyén állunk, ez igen jól néz ki” – nyilatkozta Sergio Perez, aki azt is elismerte, hogy a többiek kisebb hibáit eddig kiválóan használták ki, de a valós versenytempójuk közel sem lenne elég a negyedik helyre. Ha viszont a nyers tempóban is fejlődni tudnak, még jobbak lehetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: