DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso és a McLaren folytatná jövőre is

Fernando Alonso és a McLaren jövőjéről jó ideje keringenek szóbeszédek a paddockban, de most először tett rá komolyabb utalást a spanyol versenyző, hogy jövőre is folytatná és ezzel Zak Brown is egyetértett.

Alonso mindenkit meghökkentett azzal, amikor két héttel ezelőtt bejelentette, hogy kihagyja az idei Monacói Nagydíjat, helyette ugyanis az indianapolisi 500 mérföldes versenyen kíván elindulni, ami számára teljesen új terület, sosem ült addig Indycar autóban és sosem vezetett oválpályán. Még el sem kezdődtek a szabadedzések az Indy 500-ra, a spanyol pilóta már most a jövőbe tekint és szívesen folytatná jövőre is a híres versenyen, nagy valószínűséggel a McLarennel.

„Meg akarom nyerni a három koronából mindet” – utalt ezzel Alonso arra is, hogy a Le Mans-i 24 órásra is előbb-utóbb kiveti majd hálóját. „Ha nem nyerem meg idén Indyt, akkor majd megnyerem jövőre!” – jelentette ki a spanyol pilóta, aki tehát nem egyszeri alkalommal kirándul Amerikába a híres 500 mérföldes versenyen elindulni.

A McLaren nem titkolja, hogy Alonsóval folytatná jövőre is


A legtöbbet Zak Brown, a McLaren csapatigazgatója engedte sejtetni, aki már korábban nyilatkozott arról, hogy a McLaren istálló szívesen indítana 2017 után is autót az Indy 500-on. „Sokkal gyakrabban szeretném itt látni a McLarent. Ismét Alonsóval? Teljes mértékben!” – válaszolt a kérdésre Brown, aki ezzel máris el is indította a találgatásokat, miszerint Alonso vélhetően marad az F1 berkein belül is a wokingi csapatnál.

Alonsónak nagyon elfoglalt hetei vannak manapság, Bahrein után azonnal Alabamába utazott az Indycar futamának helyszínére szokni a légkört és üléspróbát is tartott egyből az Andretti Autosport gyárában. Most Oroszország következik, de május 3-án már ismét az Egyesült Államokban van jelenése az első Indy 500-as gyakorlásán. „Egyértelműen nehéz hetek ezek, rengeteg dolgot kell megtanulnom, de magabiztos vagyok abban a tekintetben, hogy olyan gyorsan alkalmazkodom majd, ahogy csak tudok” – nyilatkozta Fernando Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: