DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari magyarázatot követel Raikkönentől idei formájára

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne sürgeti a Scuderia főnökét, Maurizio Arrivabenét, hogy üljenek le Kimi Raikkönennel és beszéljenek a finn csalódást keltő formájáról. Raikkönen napjai meg vannak számlálva?

A múlt hétvégi Kínai Nagydíjon a Ferrari ismét nagy fenyegetést jelentett a Mercedes számára, de Marchionne úgy véli, hogy nagyon egyértelmű szakadék van Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen teljesítménye között. Raikkönen a futam közben hosszú ideig feltartotta Vettelt, majd amikor a német előzni tudott, utána szinte azonnal elkapta Daniel Ricciardo Red Bullját is.

„Meg kellene beszélniük az utóbbi idők történéseit. Vettel jóval agresszívabb volt a versenyen, Kimi pedig valami egészen mással volt elfoglalva” – utalt Marchionne Raikkönen és Arrivabene leendő beszélgetésére.

Raikkönen egyértelmű hátrányban Vettelhez képest


Arrivabene úgy érzi, a verseny teljesen más képet mutatott volna a biztonsági autós fázisok nélkül, ami egyértelműen hátrányosan érintette Vettelt. „A Mercedesszel harcolunk. A safety car nélkül teljesen más lett volna a történet. Meg kell erősítenem, hogy a kerékcserével kapcsolatos döntésünk végül helyesnek bizonyult” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke.

„Így is szép verseny volt, másodikként végeztünk és a második helyen állunk a gyártók világbajnokságában egyetlen pont lemaradással, Seb ráadásul pontazonossággal áll Hamiltonnal az élen. Nem rossz ez két versenyt követően” – fejezte be nyilatkozatát Arrivabene. Marchionne véleményének fényében viszont Kimi Raikkönennek óriási formajavulásra lenne szüksége, hogy megtartsa ülését a Ferrarinál jövőre is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: