DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez szerint Stroll volt a hibás a koccanásnál

Sergio Perez megérdemelt mosollyal távozhatott a Kínai Nagydíjról, ismét értékes pontokat szerzett a Force Indiának kilencedik helyével. A mexikói az első körös koccanás miatt Strollt hibáztatja.

Perez meglehetősen rosszul rajtolt, kipörögtek a kerekei, de remekül küzdötte fel magát a pontszerző zónába. „Nagyon jó érzés egy ilyen szórakoztató versenyt követően pontokkal távozni. Nem volt könnyű a start, mivel nagyon rosszul rajtoltam, az első kanyarig öt-hat helyet veszítettem. Ahogy kiengedtem a kuplungot, egyből kipörögtek a kerekeim” – magyarázta az elrontott startot a mexikói pilóta.

Perez már nyolc pontot szerzett idén


Sergio ezután még egy defektet is összeszedett, miután összeért Lance Stroll-lal és még szerencsés is volt, hogy a karosszéria nem sérült meg a balesetben. Perez úgy érzi, Stroll egyszerűen nem hagyott neki elég helyet annál a bal kanyarnál.

Így akadt össze Perez és Stroll a verseny elején

„Már az első kör során visszaszereztem néhány pozíciót, de utána összeütköztünk Stroll-lal a 10-es kanyarban, ami miatt defektet kaptam. Szerintem nem látott engem, mert semmi helyet sem hagyott. Egyértelmű volt, hogy ha már így alakult, akkor gyorsan váltunk is a száraz abroncsokra, ami a legjobb pillanatban történt és a szuperlágy volt a legjobb választás, mert azonnal rátaláltam egy jó ritmusra, meg is előztem Massát és Kvjatot” – elemezte a futam első részét Sergio Perez.

„Ha utólag visszanézünk a stratégiára, láthatjuk, hogy jobban tudtunk volna-e csinálni bármit, de szerintem ott végeztünk, ahova az autónk ereje alapján valók vagyunk. Nagyszerű eredmény ez a csapat számára, zsinórban a tizenkettedik versenyen kerültünk a pontszerzők közé, különleges teljesítmény” – zárta mondandóját a mexikói versenyző, aki nyolc pontjával kilencedik az egyéni világbajnokságban, csapata a Force India pedig tíz ponttal az ötödik helyen áll a gyártóknál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: