DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Hamilton jelenleg külön ligában játszik

A világbajnok Mercedes F1-es csapatfőnöke rendkívül elégedett volt csapata első napjával az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon: különösen a háromszoros világbajnok brit produkciója nyűgözte le.

Az első két szabadedzéssel kezdetét vette a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj programja: mindkét tréningen Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak, míg új csapattársa, Valtteri Bottas egy második és egy harmadik helyet gyűjtött be, azaz egyelőre továbbra is a Mercedes van fölényben.

Jóllehet, Bottas hátránya mindkét alkalommal másodperc fölötti volt brit kollégájával szemben – a finn elmondása szerint még gyorsulni fog a szombati kvalifikációig –, így elképzelhető, hogy nem a címvédő gárda, hanem csak Hamilton van előnyben a mezőny többi tagjával szemben. Toto Wolff is ezt az álláspontot képviseli:

hamilton-mercedes-melbourne-day1-1



„Hamilton jelenleg külön ligában játszik. Az egykörös tempója rendkívül jó volt, és a hosszabb etapokon is stabil. 15-17 körig ment az ultralágy gumikkal vagy valami ilyesmi. Kiegyensúlyozott köröket futott, elégedett vagyok” – nyilatkozta az edzések után a Sky Sports kameráinak a Mercedes F1-es főnöke, aki aztán a csapatvezetők számára tartott sajtótájékoztatón hozzátette: a téli tesztek kérdőjeles eredményei után kifejezetten biztatóan mentek pénteken.

Nem csoda, hogy a háromszoros világbajnok pilóta is roppant elégedett volt: úgy érzi, 99 százalékot nyújtott a melbourne-i hétvége első napján – egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy őt kell legyőznie annak, aki meg akarja nyerni a vasárnapi évadnyitót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: