DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton: Ez szinte tökéletes volt

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint minden jól működött a pénteki napon és mindent megcsináltak, amit kellett - a valós erőviszonyokat még nem látja, de a Ferrarit ismét megemlítette.

Lewis Hamilton kezdte legjobban a Formula-1 új korszakát, a brit pilóta ellentmondást nem tűrően húzta be az Ausztrál Nagydíj első és második szabadedzését is - a mérvadóbbnak számító délutáni gyakorláson fél másodpercet vert csapattársára és Sebastian Vettelre, a többiek közül csak Kimi Raikkönen tudott beférni (épphogy) egy másodperc alá.

"Nagyon jó érzés visszatérni Ausztráliába és ismét autóban ülni, főleg egy ilyen pénteki nap után" - kezdte értékelését a háromszoros világbajnok. "99%-ban tökéletes volt. Barcelonában voltak kisebb problémáink és nem tudtuk, hogy ezek itt is jelentkeznek-e, így kielégítő látni, hogy hol tart most az autó."

hamilton-melbourne



"A srácok nagyszerű munkát végeztek, jó formát mutattunk a rövid és a hosszú etapok során is, ráadásul minden kört megtettünk, amit meg akartunk tenni. Az abroncsok is kiemelkedően teljesítettek most" - értékelt mindent rendkívül pozitívan Hamilton, majd rátért a látható, vagy jósolható erőviszonyokra.

"A nap elején még nem igazán tudtuk, hogy mire is számítsunk, csak annyit tudtunk, hogy a délelőtti edzésen a Ferrari nem mutatta meg a valós erejét. Láss csodát, délután hirtelen valóban jóval gyorsabbak is lettek. Majd holnap meglátjuk, hogy valójában ki hogy is áll" - tekintett előre a Mercedes versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: