DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas azonnal veszélyes lesz Hamiltonra?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Mercedes új szerzeménye, Valtteri Bottas már rögtön a szezon elejétől a háromszoros világbajnokkal tempót fog autózni a Mercedesnél.

Sokan úgy jósolták, hogy Bottast egyértelműen második számú pilótának szerződtették Hamilton mellé, nehogy megismétlődjön a Rosberggel történt affér, ami miatt több ütközés történt a csapattársak között, ezzel értékes pontokat és győzelmeket is elveszített az istálló.

A 2017-es szezon már alig több, mint öt nap múlva kezdetét veszi. A Red Bull csapatfőnöke szerint Bottas azonnal felveszi majd a ritmust új csapatánál és nagy harcra készteti majd Lewis Hamiltont, a háromszoros világbajnokot. Rosberg visszavonulásával nem szűnik meg a belső harc a csapaton belül.

Mivel Nico Rosberg visszavonulásának bejelentésekor a Formula 1-es pilóták döntő többségének élő szerződése volt már az idei szezonra, a Mercedes igen különleges helyzetben találta magát. A világbajnoki címvédő istállónak nem volt könnyű dolga a visszavonuló világbajnok megüresedő versenyzői székébe új pilótát találni, aki meg is felel a kívánalmaknak. Végül Bottast úgy tudták elcsábítani a Williamstől, hogy Felipe Massát sikerült rábeszélni a visszavonulási szándékának feladására, így a brazil vállalt még egy évet a Williamsnél.

Horner szerint Bottas tartani fogja Hamilton tempóját


Horner elárulta korábban, hogy a Mercedes a Red Bull pilótáit is megkereste, de mindannyiuknak élő szerződése volt az istállójukkal. Bottast nagy tehetségnek tartja és véleménye szerint a rutinos finn pilóta már az első versenytől méltó versenytársa lesz Hamiltonnak.

„Szerintem Valtteri Bottas jó választás volt a Mercedes számára. A Williams vesztesége a Mercedes előnyére válik. A finn már akkor is jó teljesítményt nyújtott, amikor gyengébb autó volt alatta, egyáltalán nem gondolom úgy, hogy csak második számú pilótának szerződtették volna” – dicsérte a rivális versenyzőt Christian Horner.

„Én azonban nagyon meg vagyok elégedve a pilótapárosunkkal, egyáltalán nem szeretnék mást helyettük” – erősítette meg korábbi dicséretét versenyzőivel kapcsolatban a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: