DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Red Bull: Nekünk van a legerősebb párosunk

Christian Horner úgy gondolja, hogy a jelenlegi F1-es mezőnyben az ő alakulatának van a legjobb pilótapárosa. A brit egy kis esélylatolgatásba is belement a nyilatkozata végén.

A tavalyi évben a Red Bull pilótái tudták felvenni egyedül a versenyt a Mercedesszel, és néhány dobogó mellett egy-egy futamgyőzelmet szállítottak a csapatuknak. Teljesítményüknek köszönhetően az energiaitalos gárda a konstruktőrök bajnokságában a második helyet szerezte meg a Ferrari előtt és a Mercedes mögött.

Nagy kérdés, mire lehet képes idén Ricciardo és Verstappen. A tesztek alapján nem mutattak meggyőző teljesítményt, miközben a Ferrari és a Mercedes tűnt a mezőny legerősebbjének. 

 red-bull-verstappen-ricciardo-rivals2



„Őszintén gondolom azt, hogy nekünk van a legerősebb párosunk” - kezdte nyilatkozatát Horner.

A Red Bull csapatfőnöke pilótái méltatásával folytatta: „Ricciardo csodálatosan vezetett tavaly és egyértelműen csúcsformába került. Másrészről ott van az izgalmas tehetség, Max Verstappen, aki egyre erősebbé vált. A csapat ereje egyszerűen fantasztikus.”

Horner furcsa szituációnak érzi, hogy idén biztos nem lesz egyéni címvédés az F1-ben: „Nyilván szomorú, hogy a világbajnok úgy döntött, hogy nem védi meg a címét, ami szokatlan egy olyan sráctól, aki ráadásul még fiatalnak is mondható. Tisztelnünk kell a döntését.”

„De nagy bajnokok vannak a rajtrácson: Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Kimi Raikkönen és Fernando Alonso. Remélhetőleg egy új srácot fogunk ünnepelni a szezon végén - mondjuk valamelyik pilótát tőlünk” - zárta gondolatait a brit szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: