DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy korábbi F1-es még mindig nem érti Rosberget

Martin Brundle tiszteli a regnáló F1-es világbajnokot a döntésért, csak éppen nem érti - szerinte a legtöbb pilóta mindent megadna azért a Mercedesért, amelyből Rosberg kiszállt.

Martin Brundle, a 2016-ban szívműtéten áteső egykori Formula-1-es pilóta és jelenlegi szakkommentátor szerint a Mercedes jó döntést hoz Valtteri Bottas leigazolásával, legalábbis rövidtávon mindenképpen. A finn versenyzőt ugyan még nem jelentette be a világbajnok istálló, de minden bizonnyal ő ül majd Nico Rosberg megüresedett helyére - igaz, nem mindenki szerint második számúnak érkezik, ha érkezik.

"Rosberg visszavonulása nehéz helyzetbe hozta a Mercedest és ezt érezhetik még több szezonon keresztül. Az idei szezon végén azonban érdekesebbé és izgalmasabbá válhatnak a dolgok, hiszen jó pár toppilóta szerződése lejár" - mondta Brundle, majd hozzátette: ha Fernando Alonso vagy Sebastian Vettel érkezne a Mercedeshez, az kényelmetlenebb helyzetbe hozná Lewis Hamiltont.

rosberg-mercedes-suzuka-2016



A regnáló világbajnok visszavonulását viszont elsőre nem akarta ehinni és még mindig nem igazán tudja, hogy miért is döntött így Rosberg. "Nem hittem el. Alex, a fiam küldött egy üzenetet és azt hittem, hogy csak viccel, vagy április elseje van. Még mindig nem értem" - mondta erről a korábbi pilóta.

"Csodálom Nicót, amiért képes volt azt mondani, hogy 'ez a csúcs, itt fejezem be, mert elértem mindent, amit csak akartam', ez egy bátor és vakmerő döntés. De hol van a szenvedély, az elkötelezettség, hogy megint megmutassa a világnak, hogy ő a legjobb egy ilyen autóban, egy ilyen csapatban? A legtöbb pilóta mindent megadott volna, hogy pályafutása során egy évig vezethessen egy ilyen autót. Ha felérsz a csúcsra, élvezd a kilátást és az ujjongást, ne vedd el a gázt és hajts ki az első vészkijáraton. Nem értem. Ettől függetlenül nem lehet megkérdőjelezni, az ő döntése, tisztelem érte, de ez nem jelenti, hogy megértem" - magyarázta Brundle.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: