DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Szívműtéten esett át Martin Brundle

A korábbi F1-es pilóta és jelenlegi tv-s szakértő enyhe szívrohamot kapott a Monacói Nagydíjon, de így is vezetett 75 kört Le Mans-ban - még mindig alig várja, hogy autóba ülhessen.

Nem akármit élt át az idei szezon során Martin Brundle, a korábbi Formula-1-es pilóta, aki jelenleg a Sky Sports szakkommentátoraként dolgozik. Mint kiderült, a Monacói Nagydíjon, a pódiumhoz futás közben enyhe szívrohama volt - akkor nem is vette túl komolyan, hiszen sietett, hogy megcsinálja az interjút az első három helyezett versenyzővel.

Ezt követően azonban kiderült, hogy komoly a probléma és Brundle-t nem sokkal később meg is műtötték, ezért volt kénytelen kihagyni a Kanadai Nagydíjat. Az igazán nagy dolog azonban ez után jött, ugyanis alig pár héttel az eset után 75 kört így is vezetett a Le Mans-i 24 órás versenyen...

martin-brundle



"Nem hittem, hogy autóba ülhetek, de az orvos azt mondta, hogy megcsinálhatom, csak ne felejtsem el a gyógyszereimet. Úgyhogy felhívtam Zak Brown-t és Richard Deant, vezettem 75 kört - azt gondoltam, hogy imádom Le Mans-t, ezt nem fogom kihagyni" - mondta erről. A pole-pozícióból indulva végül második hely lett a vége, de így is nagyon élvezte a futamot.

"Én autóversenyző vagyok, aki a televízíóban is szerepel, nem tv-s személyiség. Beszéltem pilótákkal, David Coulthard azt mondta, hogy nőjek fel, nem vagyok már versenyző. Ezt mondta Damon Hill és mások is. Én viszont kicsit olyan vagyok, mint Rubens Barrichello, alig várom, hogy beüljek" - mondta az 57 éves Brundle.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: