DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezzel került Magnussen elé idén Palmer

Kiderült, hogy miért választotta inkább a brit F1-es pilótát a csapat a dán helyett - Fred Vasseur szerint ennek ellenére megmarad a jó kapcsolatuk Magnussennel.

Sokáig kereste 2017-es pilótáit a Renault, az istállónál rengeteg név felvetődött és nem csináltak titkot abból, hogy komolyan megkeresték Sergio Perezt, Valtteri Bottast vagy Carlos Sainzot is. Végül maradt tavalyról Jolyon Palmer, Kevin Magnussennek viszont mennie kellett - ő korábban azért megjegyezte, hogy kis túlzással boldog-boldogtalan ajánlatot kapott a Renault-tól.

"Szerintem hiba lenne, ha bármit is megbánnánk. Mindig szeretnénk fejlődni és sokkal inkább a jövőre kell gondolnunk, mint a múltra. Kevin kommentjéről nem akarok beszélni" - mondta Fred Vasseur a GPUpdate-nek. A szakember azt is kifejtette, hogy miért kellett mennie a dán versenyzőnek, akit végül Nico Hülkenberg váltott a csapatnál.

magnussen-palmer



"Fontos pontokat szerzett, elvégezte a munkáját és tényleg elkötelezett volt felénk. Megvan a karaktere, nekem is megvan és ez nem volt mindig egyszerű, de ez van. Nekünk viszont választanunk kellett, mivel úgy döntöttünk, hogy a két pilótánk közül egyet megtartunk a folyamatosság miatt. Így döntöttünk, beszéltünk utána és szerintem megmarad a jó kapcsolat közöttünk, mert nyíltan beszéltünk egymással."

Az is kiderült, hogy miért Jolyon Palmer mellett döntöttek a csapatnál. "A szezon első felében Kevin dominált, de a második felében már fej-fej mellett voltak. Nehéz döntés volt. Ami azonban jelentős szerepet játszott, az az, hogy Jolyon korábban mindig jelentősen tudott javulni két szezon között. Nem emlékszem pontosan, hogy hogyan javult a GP2-ben, de ott is volt 16., aztán 10., aztán hatodik, aztán bajnok. Megvan az a képessége, hogy versenyről versenyre, szezonról szezonra fejlődjön" - magyarázta Vasseur.

A szakember arról is beszélt, hogy mennyire nehéz évük volt csapatként - hogy mi várható idén, az egyelőre megjósolhatatlan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: