DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ismét F1-es autót vezethet Valentino Rossi

Lorenzónak már megadatott, most úgy tűnik, Valentino Rossinak is lehetősége nyílhat egy Mercedes kipróbálására. Wolff nem utasítaná vissza, ha az olasz motoros megtenne pár kört a világbajnok autóval.

A MotoGP egyik legnagyobb alakja korábban már többször vezethetett F1-es versenygépet, így a teszt nem lenne teljesen új dolog a számára. A királykategória hétszeres bajnoka 2006-ban Valenciában, 2008-ban pedig Mugellóban próbálhatta ki a Ferrari autóit.

Az ősszel Rossi eddigi yamahás csapattársa, Jorge Lorenzo kapott lehetőséget a 2014-es Mercedes tesztelésére. Wolff elmondta, hogy ilyen kvalitású pilótákat mindig szívesen látnak vendégül egy-egy tesztnapra a csapatnál.

 valentino-rossi-mugello-teszt-2008



Nemcsak az olasz motoros neve merült fel az osztrák csapatfőnök nyilatkozatában a teszt kapcsán: „Az F1 a megvendégelésről is szól. Nagyon örülnék neki, ha olyan képességű versenyzők tesztelnének nálunk, mint Valentino Rossi és Sebastian Ogier. Tervben van, hogy egyszer szervezünk egy-egy napot velük.”

Valentino Rossi elmondta, hogy szívesen élne a lehetőséggel, ha Wolff felkérné a tesztelésre: „Ha hívni akar, megvan neki a számom. De hogy is mondhatnék nemet? Nagyon szerencsés voltam, amikor a Ferrarit tesztelhettem. Jó barátságban vagyok néhány emberrel Maranellóban, így a Mercedes tesztje nyilvánvalóan félig árulás lenne a szemükben, de egy ilyen felkérést nem lehet csakúgy visszautasítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: