DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Ezért nem Wehrleint választotta a Force India

Sokakat meglepetésként ért, hogy a Mercedes-juniort szerződtető Force India Esteban Ocont választotta jövő évi versenyzőjének. Pascal Wehrlein elárulta: egy korábbi sérelem miatt mellőzték őt.

A következő szezonban Nico Hülkenberg a Renault kedvéért elhagyja a Force Indiát, a silverstone-i csapatnak így utódot kellett keresnie. A fiatal versenyzők között válogattak, jelöltjeik pedig Felipe Nasr, valamint a Manornál versenyző két Mercedes-támogatott, Pascal Wehrlein és Esteban Ocon voltak. Bár közülük Wehrlein a tapasztaltabb – Ocon csak az utolsó kilenc versenyen csatlakozott –, és addig úgy érződött, őt támogatja jobban a Mercedes, a Force India mégis a francia mellett tette le a voksát.

A csapatnak mindkét versenyzőről adatai voltak, ugyanis korábban Wehrlein és Ocon is tesztelte már a csapat autóját. A német 2015-ben két és fél tesztnapot kapott tőlük, elmondása szerint pedig ez befolyásolta a választást. Wehrlein leszögezi, a döntés nem a pályán nyújtott szereplésével kapcsolatos, ami alapján úgy tűnik, összekaphatott a Force Indiával.



„Tanulni szerettem volna abból, hogy ez történt, és nem dühösen odamenni, és rossz hangulatban beszélni velük. Tudom az okait, miért döntöttek így, ez pedig olyasvalami, amin könnyű változtatni. Ennek semmi köze nincs a teljesítményhez” – árulta el az Autosportnak a 22 éves versenyző.

„Úgy gondolják, Esteban jobban illik a csapatba, és ennyi. Nem volt köze a döntésnek a visszajelzésekhez és teljesítményhez, inkább ahhoz volt, hogyan jöttek ki velem, a személyes oldalhoz. Mindig próbálok tenni azért, hogy mindenki elégedett legyen. A teszten történt valami, ami miatt nem voltak boldogak. Ezen már nem tudok változtatni, csak tanulhatok belőle, és abban bízhatok, hogy a jövőben jobban csinálom” – idézi Wehrleint a lap, amely kiemeli, tudomásuk szerint a Manor csapattagjaival jó munkakapcsolatot ápol.

A friss sajtóértesülések alapján úgy tűnik, Wehrleint a Force India után a Mercedes és Williams sem szeretné versenyzőjeként. Brackley-ben túlságosan tapasztalatlannak tartják ahhoz, hogy betöltse Nico Rosberg helyét, ezért felajánlották a Williamsnek Valtteri Bottasért cserébe – viszont ők is a hiányzó rutint kifogásolják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: