DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Piastri szerint holnap még előrébb végezhet a McLaren

Az ausztrál pilóta az utolsó kanyar kivételével nagyon jó kört futott, és elégedett az első rajtsorral. Bízik benne, hogy holnap elkaphatja Verstappent.

Oscar Piastri csak 74 ezredmásodperccel ugyan, de lemaradt a pole-pozícióról, amelyet sorozatban nyolcadik alkalommal Max Verstappen zsebelt be. Az ausztrál így a második helyről várhatja a piros lámpák kialvását Lando Norris és Charles Leclerc előtt. A McLaren-versenyző elégedetten értékelt az időmérőt követően:

„Elég jó kör volt” – kezdte Piastri. „Az utolsó kanyar egy kicsit csúnya lett, de itt nagyon nehéz egy tökéletes kört megcsinálni. Nagyon boldog vagyok, onnantól kezdve nagyon elégedett voltam az autóval, ahogy tegnap először kimentünk vele a pályára. Nagyon közel vagyok a pole-hoz, de nagyon boldog vagyok. Régen voltam ennyire elől, úgyhogy elégedett vagyok azzal, ahogy eddig zajlott a hétvége.”



Az ausztrál versenyző mellett csapattársa is közel volt Verstappenhez, hiszen Norris lemaradása is csupán 91 ezredmásodperc volt a Red Bull hollandja mögött. A McLaren tehát erős volt az időmérőn, sőt, a szabadedzések alapján a versenytempójuk is jónak ígérkezik, így Piastri okkal reagált pozitívan arra a kérdésre, hogy harcolhat-e majd holnap a győzelemért:

„Szerintem igen. Régebben azt mondtuk volna, hogy nem, de az utóbbi teljesítményeink alapján azt mondanám, hogy igen. Megnézzük, mit tehetünk majd, de az biztos, hogy egész hétvégén megvolt a tempónk. Maxot és a Red Bullt sosem lehet leírni, ahogy most is láthattuk, de az önbizalom megvan. Nem ezen a pályán a legegyszerűbb előzni, de az önbizalmunk tényleg megvan, hogy valami jót alkossunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: