DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Norris: Nem csak nézni, de átélni is izgalmas lesz a futamot

Rendkívül szoros csatában szerezte meg a harmadik helyezést Lando Norris az imolai időmérőn – a brit szerint nagyon izgalmas küzdelemre számíthatunk a futamon, közel járnak a Red Bullhoz.

Csapattársától 17 ezreddel, a pole-pozíciót szerző Max Verstappentől pedig szűk egy tizeddel maradt le Lando Norris az Emilia-romagnai Nagydíj kvalifikációján, így a harmadik rajtkockából vághat neki a vasárnapi futamnak. A brit a két héttel ezelőtti győzelmét követően nagy esélyekkel érkezett Olaszországba – a megszerzett helyezése jó lehetőségeket adhat neki egy újabb előkelő eredmény elérésére:

„A harmadik egyáltalán nem egy rossz helyezés, nagyon apró különbségek voltak a mai napon. Csapatként remek hétvégénk van eddig, Oscar és Max is szép munkát végzett. Izgalmas, mivel ennyire közel vagyunk egymáshoz, várom a holnapi futamot.”



Arra a kérdésre, hogy egy újabb győzelemre számít-e, így felelt: „Még nem szoktam hozzá az érzéshez, de egyre közelebb kerülünk. Az is egy remek eredmény számunkra, hogy a Ferrari előtt végeztünk. Szoros versenyre számítok holnap, nézni is izgalmas lesz – hát még az autón belülről!”

„Mivel ennyire hasonló köridőket megyünk, sok minden el fog dőlni az első kanyarban, és az első körben – a stratégia és a bokszkiállások is kulcsfontosságúak lesznek. Kemény futamra számítok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: