DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Altattak a riválisok – véli Leclerc

A Ferrari számára a várakozásoknál gyengébben végződött az Emilia-romagnai Nagydíj időmérő edzése.

Charles Leclerc és Carlos Sainz mindketten profitáltak Oscar Piastri büntetéséből, így Leclerc a harmadik, Sainz pedig a negyedik rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását Imolában.

Miután a Ferrari jelentős fejlesztési csomagot hozott erre a hétvégére és mindkét pénteki szabadedzést behúzták, úgy tűnt, a maranellóiak harcban lehetnek a rajtelsőségért.



„Az időmérő edzésen már nyilvánvaló, hogy nem lehet játszani az üzemanyagszinttel. Kicsit hátrébb vagyunk, mint azt előzetesen vártuk. A riválisaink talán több üzemanyaggal vagy gyengébb motorbeállításokkal futottak tegnap, és rejtegették a valódi erejüket” – mondta Leclerc az időmérő után.

„Kell még várnunk néhány versenyt mielőtt ítéletet mondanánk a fejlesztéseinkről, hiszen még egészen biztosan nem használjuk ki optimálisan, szóval magabiztos vagyok azt illetően, hogy több van ebben a csomagban.”

„A mai nap kicsit talán gyengébben sikerült a vártnál, azt reméltük, hogy közelebb leszünk. A szezon azonban hosszú, számos ötletünk lesz arra, hogy miként sajtoljunk ki többet ezekből a fejlesztésekből, amit biztosan meg is fogunk tenni a következő versenyeken. Ez kulcsfontosságú lesz a szezon hátralévő szakaszát illetően.”

Leclerc bevallotta, hogy a pole megszerzését tűzte ki célul: „A köröm jól sikerült, nem volt benne sokkal több. A pályán elfoglalt pozíció nagyon fontos itt, a lerövidített DRS-zónának köszönhetően pedig nem lesz könnyű előzni.”

„Nem lesz egyszerű versenyünk, de a győzelemre kell menni, és meglátjuk, hogy mire leszünk képesek” – tette hozzá a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: