DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

HIVATALOS: Teljes a Force India felállása is!

Ahogy azt Hülkenberg távozásának bejelentése óta sejteni lehetett, a Force India csapata egy Mercedes-juniort ültet jövőre Sergio Perez mellé - s mostanra az is kiderült, hogy ki lesz az!

Bár egy ideje pletykáltak róla, sokak számára talán így is meglepetést okoz a hír: Esteban Ocon lesz a Force India versenyzője a következő szezonban, s esetlegesen azon túl is. Sokáig Pascal Wehrlein tűnt a Mercedes első számú juniorversenyzőjének, s ezzel együtt befutónak a Force India ülésére esetleges üresedés esetén, míg Oconnal kapcsolatban inkább azt valószínűsíthettük, hogy a Renault pilótája lesz a következő szezonban. Az év elején még a franciák tartalékpilótájaként szereplő, s a Mercedest is tesztelő ifjú tehetség, aki Belgiumban a Manor színeiben debütált az F1-ben, az elmúlt hetekben viszont egyre inkább úgy tűnt, hogy Wehrlein „elé került” a Mercedes rangsorában, s a mostani szerződés is ezt igazolja.

ocon_manor_cs



A szezon közben bemutatkozó franciával kapcsolatban kissé csalóka lehet az idei teljesítménye, hiszen a szezon közben mutatkozott be, ami mindig plusz nehézséget jelent, abból pedig, hogy a DTM-ben nem tudott villogni, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az elmúlt két szezonja viszont magáért beszél, tavalyelőtt újoncként, többek közt Max Verstappent megelőzve lett F3-as Európa-bajnok (volt egy 17 versenyes szériája, amely közül 15 alkalommal az első két hely valamelyikén zárt), míg tavaly szintén újoncként nyert a GP3-ban, 18 futamból 14 dobogót szerezve.

Az átigazolás nagy vesztese természetesen Pascal Wehrlein, akinek minden bizonnyal jövőre sem jut jobb hely a Manornál, így hát nem bízhat másban, mint hogy a brit kiscsapat folytatja azt a fejlődési tendenciát, amit idén mutatott. Összesen hat szabad hely van még a jövő évi rajtrácson, kettő a Manornál, kettő a Saubernél és kettő a Haasnál, de utóbbi csapatnál Grosjean és Magnussen, míg előbbi kettőnél Wehrlein, illetve Ericsson szerződése szinte borítékolható, s Nasr sauberes maradása is igen valószínű.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: