DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Perez időmérője már a Q1-ben megpecsételődött

A mexikói szerint már az időmérő első szakaszában elcsúszott gumistratégia megnehezítette számára az imolai időmérőt, amelyről tudja, hogy több volt benne.

Sergio Perez a 11. pozícióból várhatja majd a piros lámpák kialvását az Emilia-romagnai Nagydíjon vasárnap, miután a Q2-ben utolsóként körön lévőként nem tudta megelőzni a tizedik helyen álló Daniel Ricciardót. A mexikói úgy látja, hogy nem csupán a második szakaszban volt problémája szombaton.

„Előre tudtunk lépni, főleg ma délelőtt, és ez a versenytempóra is igaz” – kezdte értékelését a Formula.hu jelenlétében Perez. „Elég sokat játszottunk az autóval a hétvége során. Sajnos az első köröm a Q1-ben nem volt ideális, és emiatt nem voltunk biztonságban. Így fel kellett tennünk még egy szett új gumit, és ezzel használt gumikon kellett mennem az utolsó körömet.”

„Amikor feltettem az új gumit a Q2-ben, sok volt a tapadás a hátsókon, és elfékeztem a hetes kanyart, két és fél tizedet vesztettem, amivel nem juthattam tovább, mert nagyon szorosak voltak a különbségek ma” – magyarázta a történteket a mexikói.



A Red Bull pilótáját arról is kérdezték, hogy jobban passzol-e a fejlesztett autó a pole-pozíciós Max Verstappenhez: „Nem, nagyon jó hétvégénk volt eddig tempó és önbizalom szempontjából is. Előreléptünk, csak egy szerencsétlen időmérő volt.” Perez esetében idén valóban kiugró eredményről van szó, hiszen a tavalyi Las Vegas-i Nagydíj óta nem esett ki a Q2-ben.

A 34 éves versenyző szerint a pálya is trükkös, és minden csapat küzd a beállításokkal, hogy a lehető legjobban vezethető autóval jusson a pályára. Úgy látja, hogy a Red Bull ebben jól haladt eddig: „Jó volt látni, hogy Max mennyit lépett előre. Nálam is egyre jobb volt az autó, kár, hogy nem tudtam megmutatni.”

Perez szerint mindenki hasonló helyzetben van ezen a pályán, de úgy, hogy ők jól álltak a beállításokkal, igazán sajnálja, hogy számára így alakult a mai időmérő: „Kár, mert amikor látom Maxet, tudom, hogy megvolt a tempó, hogy többet tudjunk ma elérni” – zárta le nyilatkozatát a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: