DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes kész bátor döntést hozni

Toto Wolff szerint talán nekik is olyan bátornak kellene lenniük, mint Rosbergnek - elárulta, hogy milyen szempontok szerint választják ki Lewis Hamilton 2017-es csapattársát.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy ki veheti át Nico Rosberg helyét a Mercedes bajnokautójában, de a lista egyre szűkül - jelenleg a legvalószínűbb az, hogy Pascal Wehrlein és Valtteri Bottas közül választ majd az istálló. Az utóbbi napokban kis túlzással boldog-boldogtalan felmerült ezzel kapcsolatban, Jenson Button, vagy éppen Felipe Massa is - Toto Wolff szerint ők készek bátor döntést hozni.

"Az egyértelmű, hogy Nico döntésének kései időpontja miatt nehéz helyzetbe kerültünk, mert ha ezt tudjuk előre három hónapja, akkor még több lehetőség közül választhattunk volna" - magyarázta a Mercedes motorsport-igazgatója. "Talán nekünk is olyan bátor döntést kell meghoznunk, mint amilyet Nico."

totowolff-mercedes-2016



A bátor döntés talán Wehrleint jelenthetné leginkább, hiszen a fiatal pilóta még csak második szezonjára készül a Formula-1-ben, így nincs túl sok tapasztalata - kérdés, hogy elbír-e egy ekkora feladattal. "Nekünk a leggyorsabb versenyzőre van szükségünk, aki a legkevesebb hibát követi el és megérti, hogy ez csapatjáték."

"Valtteri egy nagyon intelligens pilóta, aki rendkívül gyors" - tért rá Bottasra. "Azonban ő most a Williamsnél van, ő a vezér pilóta és nagyon fontos Lance Stroll mellett. Claire Williams és a csapat nagyon számít rá."

"Nekünk olyanra van szükségünk, aki nagyon gyors, képes kihívást jelenteni Lewis számára, keveset hibázik és növeli a csapat teljesítményét. Ezeket ötvözte remekül Nico az elmúlt években. A filozófiánk nem változik, két egyenrangú pilótánk lesz, akik versenyezhetnek egymással, mert azt szeretnénk, hogy ilyen legyen a versenyzés."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: