DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nico a legjobbként vonul vissza”

Csapatfőnöke szerint a világbajnoki cím és a pontok magukért beszélnek: jelenleg Rosberg az F1 legjobb versenyzője. Azt, hogy ennek ellenére szögre akasztja a bukósisakját, csak csodálni lehet.

Pénteken, mindössze néhány nappal az Abu Dhabi Nagydíjon megszerzett világbajnoki címe után Nico Rosberg a Formula-1 teljes világát sokkolva bejelentette: azonnali hatállyal visszavonul a száguldó cirkusztól. A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff szerint a német ezzel váratlan helyzetbe hozta a világbajnok alakulatot, ám így is elismerően beszélt a versenyzőről:

„Az eredmények is mutatják, hogy megnyerte a világbajnokságot. Jelenleg ő a legjobb pilóta a Formula-1-ben, és ezt a pontok is bizonyítják” – idézi Wolffot az Autosport.com. „Az utolsó néhány versenyhez hihetetlenül profi módon állt hozzá, és pontosan azt tette, amit tennie kellett. Elképesztő négyes győzelmi sorozatot produkált a szezon elején, ezzel pedig megalapozta az évet.”

rosberg-abudhabi-2016-dppi-1



Rosberg még 2010-ben, a Williamsnél eltöltött évei után csatlakozott a Mercedeshez, ami épp akkor alakult át a Brawn GP-ből, azaz a német gyakorlatilag az első pillanatoktól fogva része volt a csapatnak. 2012-ben a Kínai Nagydíjon ő szerezte meg újkori történetük első győzelmét, s végül 23 elsőséggel és egy vb-címmel a háta mögött int búcsút nekik.

„Óriási hagyatékot hagy maga után. Először is, úgy távozik a Formula-1-ből, ahogy arra még nem volt példa” – nyilatkozta Wolff. „Bizonyos szempontból ezt mindannyian csodáljuk, hiszen olyankor jelentette be, amikor a legjobb formájában van. A legelső napoktól kezdve része volt a csapat fejlődésének, így fontos tagja az istállónak. Azért tudtunk fejlődni, mert kiváló volt az egyensúly a pilóták között és remek volt a csapat dinamikája. Ez rendkívül fontos és Nico komolyan közrejátszott ebben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: