DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Egyetlen kérdőjel maradt a 2017-es naptárral kapcsolatban

Ezt maga Bernie Ecclestone mondta, ezzel gyakorlatilag megerősítve, hogy jövőre valóban elmarad a Német Nagydíj. Az F1 mindenható ura beszélt Monzáról és a megváltoztatott időpontokról is.

A minap mi is beszámoltunk róla, hogy történt néhány módosítás a Formula-1 2017-re tervezett kalendáriumában: egyrészt újfent kikerült a Német Nagydíj, másrészt néhány futam – beleértve például a hungaroringit is – időpontja megváltozott. Az Abu Dhabiban tartózkodó Bernie Ecclestone újságírók kérdésére megerősítette: már valóban csak egyetlen dolgot kell tisztázni a következő szezon menetrendjével kapcsolatban: „Igazából Brazília jelenti az egyetlen kérdőjelet. De hamarosan megoldjuk ezt is – legalábbis remélem” – idézi Ecclestone szavait a Motorsport.com szakoldal.

Az interlagosi verseny jövőjét régóta kétségek övezik, ahogy Monzával kapcsolatban is rengeteg volt az aggodalom, az F1 első embere szerint azonban az Olasz Nagydíj annak ellenére sincs veszélyben, hogy az egyeztetések még mindig nem jutottak túl a puszta kézfogáson: „Rengeteg kézfogás történt, de hát olaszok! Már ezen a héten aláírhattunk volna, de szerettek volna pár dolgon változtatni a szerződésben, amibe bele is egyeztünk.”

interlagos-f1-2016-dppi



Ami a most már biztosan elmaradó Német Nagydíjat illeti – csütörtök este maga a Hockenheimring vezetője erősítette meg, hogy nem rendeznek versenyt 2017-ben –, Ecclestone értetlenkedve fogadta, hogy sem ők, sem az amúgy soron következő Nürburgring nem akar otthont adni a futamnak: „Nem vagyok csalódott, csak meglepődtem. Mire lenne szüksége egy országnak, amelyet érdekel az F1? Milyen érintettség kellene még nekik? Versenyzőknek és csapatoknak sincsenek híján” – fogalmazott.

A többi futamot érintő időpontváltozásokról csak ennyit mondott: „Annyi mindent arrébb raktunk, már nem emlékszem. A jövő héten kiadjuk a végleges naptárat. Higgyék el, a jó dolgokra érdemes várni” – utalt arra Ecclestone, hogy a versenynaptár végleges változatát november 30-án fogadja el a Motorsport Világtanács.

A hetekben két távol-keleti helyszín kapcsán is arról szóltak a hírek, hogy megszabadulnának az F1-es rendezéstől. Ecclestone azonban nem szeretné elveszíteni Szingapúrt, Malajzia kapcsán viszont ő is megerősítette, hogy az ottani szervezők valóban arról állapodtak meg, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szerződésüket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: