DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hülkenberg egy dobogót veszített el?

A Force India német F1-es pilótája szerint megvolt a tempója, jól érezte magát a nehéz körülmények között és akár az első háromba is befért volna - a szerencse azonban elpártolt tőle.

Ugyan ismét Sergio Perez volt nagyon közel a dobogóhoz a Brazil Nagydíjon, csapattársa, Nico Hülkenberg úgy érzi, hogy a tempója alapján neki is bőven lett volt esélye felállni a pódiumra. A német még sosem tehette ezt meg, most szerinte a balszerencse és Kimi Raikkönen balesete fosztotta meg ettől.

"Nagyon feszült futam volt ez és most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, mert szerintem valószínűleg egy dobogós hely úszott el ma" - mondta csalódottan Hülkenberg. "Megvolt az önbizalmam az autóban, kényelmesen éreztem magam és megvolt a tempóm ahhoz, hogy nyomjam és előzzek."

hülkenberg-forceindia-brazil-2016



"Voltak ijesztő pillanatok, főleg, amikor Kimi ütközött éppen előttem. Az egyik alkatrésze eltalálta az autómat és jelentős károkat okozott. Persze legalább megúsztam nagyobb baj nélkül, de ettől defektet kaptam, ami nagyon frusztráló volt, mert visszacsúsztam a mezőny végére miatta" - magyarázta a német.

"A defekt nélkül ki tudja, hogy hol végeztem volna. Mindenesetre elégedett vagyok magammal és a csapattal is. Jó munkát végeztünk, de balszerencsénk volt."

"Az, hogy Nico a defekt után a hetedik helyig zárkózott fel, ismét megmutatta a klasszisát" - tette hozzá Bob Fernley csapatfőnök. "Mind azon tűnődtünk, hogy mi lett volna, ha az nincs, hiszen akkor a negyedik helyen haladt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: