DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez minden kör végén megkönnyebbült

A Force India mexikói F1-es pilótája szerint tehetetlen volt Max Verstsappennel szemben a végén, de így is örül a negyedik helynek - rettentően feszült volt a futam közben.

Közel állt egy újabb bravúros dobogós helyezéshez Sergio Perez, ám végül ő is Max Verstappen áldozata lett, így be kellett érnie a negyedik hellyel. A mexikói szerint jó lett volna felállni a pódiumra, de így is extra eredmény, hogy egy ennyire nehéz versenyt a negyedik pozícióban tudott befejezni.

"Micsoda élvezetes, de feszült verseny volt!" - kezdte érékelését Perez a futam után. "Sajnálom, hogy az utolsó két körben elveszítettem a dobogós helyemet, de Max egészen más tempóban közlekedett: ő volt a leggyorsabb a pályán és semmit sem tehettem azért, hogy magam mögött tartsam őt" - emlékezett vissza a hollanddal vívott rövid küzdelmére.

perez-brazil-forceindia



"Bár egy kicsit csalódott vagyok, így is ünnepelhetünk egy nagyszerű versenyt és egy hihetetlen eredményt, külünösen a körülmények tükrében. Egy ilyen napon célba érni olyan érzés, mint egy győzelem és a negyedik hely megszerzése nagyon fontos volt. Nagyon könnyen lehetett hibázni, minden alkalommal, amikor áthajtottam a célvonalon, megkönnyebbültem fújtam ki a levegőt" - magyarázta a mexikói.

"Ez nem csak nekem, de a csapatnak is nagyszerű eredmény, fontos pontokat szereztünk a negyedk helyért vívott csatában. Sok minden történhet még Abu Dhabiban, de ennek az eredményke örülhetünk" - zárta gondolatait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: