DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Még Niki Laudát is lenyűgözte Verstappen

A háromszoros F1-es világbajnok is meghajolt Max Verstappen teljesítménye előtt, aki még édesapját is meglepte - van, aki szerint minden idők egyik legjobb futamát produkálta a holland.

Max Verstappen hétvégi teljesítményére alighanem sokáig emlékezni fogunk, hiszen az esős futamon a tizenhatodik helyről ért oda a dobogóra, átgázolt a mezőnyön és több óriási előzést is bemutatott - Christian Horner szerint a mezőny felett állt és Toto Wolff is úgy fogalmazott, hogy a holland átírta a fizika törvényeit.

verstappen-redbull-dobogó



Nem csak őket nyűgözte le a Red Bull pilótájának teljesítménye, Niki Lauda is elismerően beszélt róla. "Verstappen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ahogy megelőzött mindenkit. Lenyűgöző munkát végzett. Tudtam, hogy jó a srác, de most ismét bizonyította mindenkinek, hogy mire képes" - beszélt a fiatalról a sportág háromszoros világbajnoka.

Még saját édesapját is meglepte ezzel a teljesítménnyel Verstappen. "Muszáj azt mondanom, hogy még engem is meglepett ma. Sok versenyét láttam, de ez a mai hihetetlen volt. Nem volt jó a stratégiája, valószínűleg balszerencséje volt az időjárással, de végül megérte. Ez jó a Formula-1-nek, most mindenki lelkes, mit akarunk még?" - nyilatkozta Jos Verstappen.

"A felzárkózása hihetetlen volt, ez az egyik legnagyszerűbb teljesítmény volt, amit valaha láttam a Formula-1-ben" - tette hozzá Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: