DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Austin ötvözi Monzát Silverstone-nal

A Force India mexikói F1-es pilóta beszélt az egyes kanyar nehézségeiről és arról is, hogy második hazai versenyének tekinti a texasi megmérettetést - természetesen jó eredményben bízik.

Továbbra is nagy csatában van a konstruktőri negyedik helyért a Force India, az istálló jelenleg tíz ponttal előzi meg a Williamst - döntő lehet tehát minden helyezés a hátralévő futamokon, így a soron következő austini hétvégén is. 

perez-forceindia-2016-suzuka



"Mielőtt Mexikó helyet kapott a versenynaptárban, Austinban éreztem magam leginkább otthon" - mondta Sergio Perez. "Közel van az otthonomhoz és sok időt tudok tölteni a családommal, a barátaimmal, ráadásul sok mexikói szurkoló látogat el ide. A város nagyszerű, óriási éjszakai élet van, sok az étterem és bár, de persze versenyzőként sok lehetőség azért nincs ezeket élvezni."

"Az egyes kanyar nagyon trükkös" - tért rá a pályára a mexikói. "Felérsz az emelkedő tetejére, a csúcspontot vakon keresed, szóval nem igazán látod, hogy hol van az ideális ív, hogy hol kellene fordulni. El kell hinned, amit gondolsz és ha hezitálsz, könnyű elkésni és ezzel sok időt lehet veszíteni. Jól kell kalkulálni."

"Sok az olyan kanyar, amit más pálya ihletett, ilyenek például a nagy féktávok, amelyek Monzára emlékeztetnek, vagy a tempós irányváltások, amelyek meg Silverstone-ra, érdekes itt egy kör. Tavaly nagyon nehéz volt a hétvége az időjárás miatt, de végül jó eredményt értük el és remélhetőleg most is sok pontot tudunk szerezni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: