DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az Indy 500 győztese visszatérne az F1-be

Alexander Rossi szerint most az IndyCarra figyel elsősorban és nagyon élvezi a versenyzést, de úgy érzi, hogy befejezetlen ügy van még az F1-ben - várja a lehetőséget.

Alexander Rossi 2015-ben a Manor színeiben szerepelt a Formula-1-ben, ám nem tudott olyan hátteret összerakni, mint Pascal Wehrlein vagy Rio Haryanto, így kikerült a képből. Az idei szezonban az IndyCarban indul és a siker sem maradt el: megnyerte a legendás Indy 500-at. Az már gyakorlatilag eldőlt, hogy 2017-ben nem tér vissza a száguldó cirkuszba, de szerinte a jövőben lesz még erre lehetősége.

rossi-manor-2015



"Száz százalékig úgy érzem, hogy befejezetlen ügyem van még a Formula-1-ben. Ez továbbra is az egyik fő szenvedélyem és nyitott vagyok a visszatérésre" - nyilatkozta a pilóta a jövőjéről az ESPN-nek. "Ugyanakkor nagyon élvezem a versenyzést az IndyCarban, sok dolog van itt, amelyet kedvelek."

"Azt kell mondanom, hogy a figyelmem nagy részét most az IndyCar köti le, az, hogy itt maradjak és azon dolgozunk, hogy meglegyen a szerződésem. A szemem azonban mindig a Formula-1-en tartom. Nem számítok semmire ezen a téren, de mindig nyitott vagyok a lehetőségekre" - mondta a pilóta.

Rossi továbbra is tesztpilóta a Manornál és szóba került az amerikai Haas-istállónál is, de úgy fest, hogy egyelőre nem tér vissza  a királykategóriába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: