DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso kellemes emlékeit idézte fel Sepangról

Fernando Alonso, a McLaren F1-es pilótája beszélt a soron következő Maláj Nagydíjról, annak különlegességeiről, és arról, miért tér vissza szívesen évről-évre Sepangba.

A wokingiak spanyolja korábban úgy nyilatkozott, hogy a csapat célja az erős 2016-os szezonzárás. Ez a kifejezés a McLaren esetében a három nagycsapat mögötti pozíciók megszerzését jelenti. Alonso alig várja, hogy Sepangban is folytathassa a múlt hétvégi szingapúri formáját.

A kétszeres világbajnok a kérdéses tényezőkkel és a nehéz körülményekkel kezdte gondolatait: „Nagyon várom már, hogy 18 hónap után ismét visszatérhessünk Malajziába. Érdekes lesz látni, hogy fognak az autók viselkedni az újraaszfaltozott pályán, és azt gondolom, hogy az időjárás is más lesz, mint a legutóbbi alkalommal. Ennek ellenére, még mindig kemény versenyt várunk a hőség és a páratartalom miatt.”

 alonso-malajelozetes-2016



A McLaren pilótája Sepang jellegzetességeivel folytatta: „Ez a pálya egy jó keveréke a lassú- és magas sebességű kanyaroknak, tehát mindenből kapunk egy kicsit. A csomag minden részét próbára teszi, még a versenyzőt is. Remélhetőleg közel leszünk egymáshoz, és szórakoztató hétvégét produkálunk a szurkolók számára.”

Alonso a szép emlékeket is felidézte nyilatkozata végén: „A Maláj Nagydíj mindig izgalmas, és a pilóták kedvencei között szerepel a hétvégék közül. Nagyszerű az étel, kedvesek a szurkolók, és érdekes versenyzés kombinációja ez a hétvége, és remélem, hogy tényleg jó csatákat vívhatunk majd. Már háromszor nyertem itt korábban, ezért kellemes emlékekkel jövök ide. Megpróbáljuk az elmúlt néhány verseny erős eredményeinek folytatását.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: