DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull már megint a Renault orrára csapta az ajtót

Tavaly a motorok, idén a versenyzők okoznak súrlódást az energiaitalos csapat és beszállítója között. A franciák remélték, hogy 2017-re gyári csapatukhoz csalogathatják Carlos Sainzt, de Franz Tost szerint nagyon is tévednek.

A 22 éves spanyol már aláírta szerződését a Red Bull-lal, aminek értelmében jövőre harmadik szezonjának is nekivághat a Toro Rosso színeiben. Mindazonáltal a Renault korábban úgy szimatolta, hogy Sainz mégis elérhető, vagy legalábbis kölcsönvehető lesz Helmut Markóéktól, ezért megkörnyékezték őt és a csapatot szolgálatainak 2017-es megszerzése felől érdeklődve.

sainz-magnussen



Úgy tűnhet, hogy a bőség zavara uralkodik a Renault-nál a jövő évi pilótaválasztást illetően, hiszen rengeteg nevet szóba hoztak már velük, ám kiemelt jelöltjeik közül eddig senkit sem tudtak megszerezni. Stoffel Vandoorne, Sergio Perez és Valtteri Bottas is a listájukon volt, de jelen állás szerint mindannyiukat sikerült magukhoz láncolniuk jelenlegi csapataiknak. A Renault figyelme ezt követően helyeződött át Sainzra, ám a Toro Rossót vezető Franz Tost elmondása szerint a franciák érdeklődése náluk is süket fülekre, csukott ajtókra és elutasító válaszokra talált.

„Carlost szerződés köti a Red Bullhoz, és nem hinném, hogy a Red Bull hagyná őt elmenni másik csapathoz, figyelembe véve, hogy mennyit fektettek be a karrierjébe az első formulaautós versenyeitől kezdve” - mutatott rá Tost. „Jelenleg már egy magas szintet képviselő profinak számít, így nem látok rá okot, hogy miért kellene elengedni. A Toro Rossónak szüksége van Carlosra, aki gyors és tehetséges, 2017-ben pedig kelleni is fog egy ilyen szintű versenyző.”

A csapatvezető szerint éppen a szabályváltozások szerint lenne butaság megszabadulniuk Sainztól, sőt, ő maga jobban örülne, ha Danyiil Kvjatot is megtarthatnák még egy évre ahelyett, hogy egy újonc tehetséget kellene szárnyaik alá venni.

„Látványos változások jönnek majd a szélesebb gumik és az új aerodinamika révén, és a Toro Rosso számára fontos, hogy legalább egy tapasztalt pilótával vágjunk neki ennek az új korszaknak. Bár az ideális kettő lenne. Sainz megtartása azért elsődleges fontosságú, mellé pedig majd meglátjuk, hogy Danyiil Kvjat vagy Pierre Gasly társul-e majd. Más forgatókönyvet azonban nem látok” - beszélt a kétesélyes pilótaválasztásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: