DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Többen érdeklődnek a Haas F1-es üléséről

Günther Steiner csapatfőnök szerint olyanokkal is beszélnek, akik tavaly még nem érdeklődtek az F1-es istálló iránt - Charles Leclerc egyelőre nem érkezik meg a királykategóriába.

Továbbra sem jelentette be 2017-es pilótáit a Haas, sem Romain Grosjean, sem Esteban Gutierrez helye nincs kőbe vésve - igaz, a francia maradása már gyakorlatilag biztosra vehető. Hogy ki lesz a társa, az egyelőre kérdés, de a csapat szerint vannak jelentkezők...

haas-2016



"Majd kész leszünk, amikor kész leszünk, ennyi. Nem kell sietnünk, úgyhogy kihaszáljuk az időnket" - mondta a témáról Günther Steiner csapatfőnök. Szerinte egyébként megnőtt a kereslet az ülésükre. "Azt hiszem, érdekessé tettük magunkat a pilóták számára, ami mindenképpen dicséretnek számít. Többen is beszélnek velünk, akik tavaly még úgy gondolták, hogy 'miért menjek én ide?', ez biztató."

"A pilótapiac most nem túl nagy, mivel Felipe és Jenson is lelép, így van kereslet. Ez jó a fiatalok számára, jön némi frissítés és néhányan esélyt kapnak arra, hogy csillogjanak. Mindenki azt hitte, hogy ha egy valaki lép, akkor beindul a dominó, de még mindig nem történt semmi, ez pedig elég furcsa" - beszélt a piac alakulásáról Steiner.

Többen már Charles Leclerc nevét emlegetik a Haasszal kapcsolatban, de a csapatfőnök szerint ez egyelőre nem reális opció. "A véleményünk szerint ő még túl fiatal. Nagyon jó, de szerintem jobban teszi, ha fut még egy szezont a GP3-ban vagy a GP2-ben. Nincs beleszólásom a karrierjébe, a menedzsere Nicolas Todt, de azt hiszem, hogy ebben ő is egyetért velem."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: