DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Bianchi volt a példaképem” - Ismerd meg a Ferrari F1-es reménységét!

Könnyen lehet, hogy a 2017-es szezonban már bemutatkozik az idén a Haasszal és a Ferrarival is tesztelő Charles Leclerc, aki GP3 bajnoki címének várományosa. Egy interjúban terveiről és példaképéről is beszélt.

A Max Verstappentől alig két héttel idősebb Charles Leclrec már rég túl van a szuperlicenchez szükséges F1-es kilométereken, és ha idén begyűjti a GP3 bajnoki címét, akkor a pontok miatt sem kell aggódnia. A monacói autóversenyző idén három alkalommal is vezethette a Haas autóját a pénteki edzéseken, a silverstone-i teszten pedig a Ferrariba is beülhetett. Paddock-pletykák azt súgják, hogy ő lesz Esteban Gutierrez utódja az amerikai alakulatnál, de ő egyelőre nem érzi úgy, hogy meg fogja kapni álmai lehetőségét a száguldó cirkuszban.



„Hogy készen állok-e? Igen! De hogy őszinte legyek, nem valószínű, hogy ez jövőre be fog következni” - nyilatkozta Leclerc az F1i.com-nak lehetőségeiről. „Véleményem szerint a következő szezonom valószínűleg a GP2 köré fog épülni, ez a kategória számtalan pilótát eljuttatott már az autóversenyzés csúcsára. A részvétel nagyon fontos a fejlődésem szempontjából, és lehetővé teszi azt, hogy a legjobb legyek a Forma-1-ben.”

A monacói azt is elmondta, hogy került képbe a Ferrari Pilótaakadémiájánál. „Jules Bianchi gyakran beszélt rólam a Ferrarinál, neki köszönhetően most Nicolas Todt a menedzserem. A tavalyi szezon végén aztán kaptam egy hívást Maurizio Arrivabenétől, és megegyeztünk, hogy csatlakozok az akadémiához. Azt kell mondjam, nagyon boldog vagyok amiatt, hogy egy ilyen komoly presztízsű márkához csatlakoztam. Jules volt a példa számomra, amikor kicsi voltam, tágra nyílt szemmel figyeltem őt, és próbáltam utánozni 5-6 éves koromban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: