DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Ugyanaz volt Rosberg és Hamilton problémája

Mindkét Mercedes a fékek túlmelegedésével küzdött, Rosberget is ugyanannyira sújtotta a probléma, mint Hamiltont - a brit F1-es pilóta szerint egy időben hirtelen megjavult, majd újra előjött a gond.

Mindkét Mercedes erősen küszködött a fékekkel a Szingapúri Nagydíjon, különösen Lewis Hamilton bajlódott ezzel, de Nico Rosbergnek is figyelnie kellett - a brit végül a harmadik helyet is csak a végén szerezte vissza, igaz, a német ezúttal is futamgyőzelmet ünnepelhetett. Hat futammal a vége előtt így ismét fordult a kocka, nyolc ponttal megint Rosberg áll jobban...

hamilton-szingapúr-mercedes



"Gondok voltak a fékeimmel, nagyon túlmelegedtek és emiatt lassítanom kellett" - mondta Hamilton a futam után. "Azt kellett néznem, hogy a többiek elhúznak mellettem, más opciókat kellett keresnünk, hogy ismét kontrollálni tudjam a fékeket, legalábbis megpróbáljam. Végül, a második vagy harmadik kiállásomnál hirtelen jól működtek, de természetesen a végére ismét elmelegedtek."

"Nagyon a határon voltunk az elejétől a végéig" - mondta Toto Wolff a témáról. "De ez is hozzátartozik a játékhoz Szingapúrban, megpróbálsz mindent optimalizálni, majd hallod, hogy más versenyzők a fék túlmelegedésére panaszkodnak. Azonban az első és a harmadik helyen végeztünk és azt hiszem, hogy ez az eredmény igazolja a stratégiánkat."

A Mercedesnél többször figyelmeztették Rosberget is, hogy komolyan melegszik a fék, nem csak Hamilton szenvedett ezzel. "Pontosan ugyanaz volt a problémájuk mindkettejüknek. Bizonyos időszakokban egyiknél vagy másiknál rosszabb volt, de a fő gond ugyanaz volt" - mondta Wolff.

Hamilton ugyan parádés júliusi sorozatával 19 pontos előnyt épített ki a nyári szünet előtt, de azóta Nico Rosberg ismét bombaformában van és mindhárom futamot megnyerte. "Nagyon más a helyzet, mint egy évvel ezelőtt. Összességében nézve azonban még mindig harcban vagyok, sok van még hátra és mindent bele fogok adni a hátralévő futamokon" - mondta Hamilton, aki egy évvel ezelőtt 41 ponttal vezetett Szingapúrban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: