DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Miért vette ki Hamilton elől Russellt a Mercedes?

Toto Wolff magyarázta meg a furcsának tűnő taktikát, de arról is szót ejtett, hogy mennyire elégedett a Mercedes imolai teljesítményével.

Furcsa döntést hozott az imolai F1-es futam végén a Mercedes: biztosnak tűnt a hatodik-hetedik hely George Russell, Lewis Hamilton sorrendben, ám néhány körrel a leintés előtt a csapat úgy döntött, hogy kihozza a bokszba Russellt és kereket cserél neki.

Az istálló így szerzett egy pluszpontot, hiszen Hamilton lett a hatodik, Russell a hetedik, de utóbbi elvitt a leggyorsabb körért járó egységet a friss gumikon, ugyanakkor sokan megkérdőjelezték, hogy miért cserélték meg ezzel a versenyzőik sorrendjét.

„George köridejei egyre lassabbá váltak, és az előrejelzésünkben azt láttuk, hogy nem fog eljutni a végéig. Nem akartunk pozíciót veszteni Perezzel szemben” – mondta a Sky Sportsnak Toto Wolff a futam után, utalva arra, hogy Russell alatt elfogytak a gumik, lelassult, és a nyolcadik Sergio Pereztől akarták megóvni a csapat eredményét.

f1-mercedes-wolff_1„Lewis valószínűleg amúgy is megelőzve volna. A lényeg az volt, hogy hatodik-hetedikek legyünk, és tartsuk magunk mögött a Red Bullt. Biztonsági döntés volt” – magyarázta a csapatvezető.

„Az jól jött, hogy így egy pluszpontot is szereztünk, bár Alonso rápróbált, de nem tudta elvenni, úgyhogy ez is jó” – tette hozzá a pluszponttal kapcsolatban.

Ami pedig a Mercedes tempóját illeti:

„Az eredményekben nem látszik, hogy előrelépéseket teszünk az autóval. Amikor több mint fél percet kapunk a leggyorsabbaktól és hatodik-hetedik helyen zárunk, akkor arra nem lehetünk büszkék. Az én hangomban is hallatszik a frusztráció, de vannak előrelépések, és továbbiak várhatóak. Így működik ez a sport.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: