DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

A McLaren szerint Norris egyfajta mesterré vált

Andrea Stella szerint a gumikezelés volt a legfontosabb az imolai F1-es futamon, és Norris remekül vizsgázott ebben. Oscar Piastri is elégedett az autóval.

Elégedetten értékelte Lando Norris és Oscar Piastri teljesítményét is Andrea Stella, a wokingiak csapatfőnöke. Norris a második helyre hozta be az autót úgy, hogy egy másodpercen belüli távolságra megközelítette a futamgyőztes Max Verstappent, míg Piastri úgy lett negyedik, hogy egy ponton az ő tempója is elégnek tűnt a dobogóhoz – viszont a Q1-ben történt feltartás miatt kapott háromhelyes rajtbüntetés és az ötödik rajtkocka miatt erre végül nem nyílt érdemi esélye.

Stella egyébként azt emelte ki, hogy Norris a gumikezelés terén lépett előre nagyot az elmúlt időszakban – most is annak köszönhette, hogy izgalmassá tudta tenni a verseny végét.

„A gumikkal nehéz dolgunk volt, egyértelműen nehezebb, mint vártuk” – mondta Stella a Sky Sportsnak.

f1-mclaren-norris-stella



„Túl sok időt veszítettünk az első etapban, amikor a vártnál sokkal jobban fogytak a hátsó gumik, és úgy gondoltuk, hogy hátrafelé kell néznünk, nem előre. A kemény keverék azonban jobban működött, eleinte spóroltunk vele, amíg Leclerc és Oscar harcolt egymással, és szerintem ez a befektetés fizetődött ki a futam végén” – mondta az olasz.

„Lando gumijai voltak a legjobb állapotban a hajrában, és az autó nyers tempója mellett most ez volt a legfontosabb faktor. Azt is ki kell mondanunk, hogy Lando ebből a szempontból egyfajta mesterré válta gumikezelés terén” – tette hozzá.

Ami azt illeti, hogy Norris szerint egy-két kör kellett volna még neki Verstappen megelőzéséhez:

„63 kör már így is sok, bár sokszor lehet azt mondani, hogy ’még egy kör’. Ráadásul Max Verstappenről van szól, biztos, hogy egy kicsit bajba került, de képes volt a legtöbbet kihozni belőle. Gratulálok Maxnak és a mi két pilótánknak is. Oscar a mi tegnapi hibánkért fizetett ma, egyébként ő is ott lehetett volna a dobogón. Emiatt optimistán tekintünk a jövőbe.”

 

Piastri is elégedett

Az említett Piastri a bokszban előzte meg Carlos Sainzot, és egy ponton Leclerc-t is támadni tudta a futam során – de aztán a monacói lerázta őt magáról, így be kellett érnie a negyedik hellyel.

„Az utóbbi két hétvége nagyon jó volt számunkra csapatként, de személy szerint nekem is elég erősen sikerültek. Elégedett vagyok azzal, ahogy teljesítek. Nyilván szeretnék jobb eredményeket elérni, de biztos vagyok benne, hogy ha így folytatom, akkor ezek jönni fognak. Az pedig alapvetően izgalmas, hogy kimondhatjuk: harcolhatunk a győzelmekért” – mondta az ausztrál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: