DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Nem fogok egy hatodik hely miatt duzzogni” – Russell

Úgy érzi a brit, a túl korai első kerékcsere kompromittálta az imolai F1-es versenyét, ezért bukta el Hamiltonnal szemben a pozícióját.

George Russell a Formula-1-es Emilia-romagnai Nagydíj jelentős részében Lewis Hamilton előtt autózott a hatodik helyen. A hajrában azonban a Mercedes egy második kerékcserére is kihívta a bokszba, így bár a leggyorsabb kört megfutva övé lett az extra pont, a házon belüli csatát ezzel a hétszeres világbajnok nyerte.

Toto Wolff csapatfőnök a leintést követően elmagyarázta, hogy úgy látták, nem fogják kibírni Russell abroncsai a végéig, ezért döntöttek a második szervizelés mellett, nem akarták megkockáztatni, hogy Sergio Perezzel is pozíciót bukjon esetleg.

Bár a rádióban azért még rákérdezett, hogy a plusz cseréje után esetleg Hamilton visszaadja-e majd neki a pozíciót, amire a Mercedes nemmel reagált, a leintést követően már nem mérgelődte túl a dolgot a pilóta:

f1-russell-mercedes-imola-3



„Sosem leszünk elégedettek egy hatodik és hetedik hellyel. Végső soron a csapat szerzett egy extra pontot. Én elbuktam a helyezésemet Lewisszal szemben, de nem fogok egy hatodik hely miatt duzzogni, hogy őszinte legyek” – nyilatkozta a Sky F1 kameráinak, hozzátéve: „Itt tartunk jelen pillanatban, egy kicsit a senki földjén, a Ferrarik és a McLarenek mögött, de a középmezőny előtt.”

A Formula.hu jelenlétében azt is elmagyarázta, miért ejtették meg korán az első kerékcseréjét, ami miatt másodjára is kiállni kényszerült: „Úgy gondolom, próbáltunk nyomást helyezni kicsit Sainzra. Végső soron úgy érzem, kicsit túl korán álltunk ki, ez pedig kompromittálta az egész versenyt az én oldalamon.”

„Versenyzőként mindig a lehető legjobb pozícióban akarsz végezni, és megelőzni a csapattársad. Kényelmesen előtte voltam a futam nagy részében, aztán biztonsági okokból elveszítettem vele szemben a pozíciót, de megszereztük az extra pontot” – mondta arról Russell, hogy az extra bokszkiállás miatt került Hamilton mögé.

A fiatal brit külön kiemelte a Mercedesnél uralkodó pozitív morált: „Mindenki rendkívül motivált marad, senki sem veszített a motivációjából, amit rendkívül inspiráló látni, hogy mindenki próbálja ezt működésre bírni és fejlődni.”

„Brackley-ben és Brixworthben is mindenki teljes gázzal nyomja jelenleg. Ezt nagyszerű látni, és csak tovább kell nyomnunk. Végső soron ezen a hétvégén kihoztuk magunkból a maximumot, az autó a hatodik és hetedik helyre volt jó: oda is kvalifikáltunk, és ott is végeztünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: