DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Rosberg nem foglalkozik a pontversennyel

A F1-es Szingapúri Nagydíj három dobogós helyezettje közül ketten nagyon örültek eredményüknek, a harmadik viszont kevésbé - íme, az éjjeli csata végén adott nyilatkozataik.

Nico Rosberg egy pillanatra sem engedett ki, a leintésig hibátlanul autózott a győzelemig, és akkor sem ingott meg, amikor Daniel Ricciardo Red Bullja egyre nagyobbá vált a visszapillantó tükörben. „Az egész szingapúri fantasztikus volt, a tegnapi pole-lal és a mostani győzelemmel” - kezdte nyilatkozatát a német pilóta. „Persze Daniel megpróbált elkapni a bokszkiállás után, és tudtuk, hogy szoros lesz a vége, de nagyon boldog vagyok. Az autó végig a határon mozgott, de Szingapúrban mindig így van, ezért nagyon elégedett vagyok azzal, hogy így tudtam befejezni a versenyt” - tette hozzá Rosberg, aki immár nyolc ponttal vezeti a bajnokságot. „Nem foglalkozok a pontokkal, csak örülök a mai győzelemnek, köszönöm azoknak, akik eljöttek” - zárta mondandóját a német.



Daniel Ricciardo fél másodperccel maradt le az első helyről - pozíciója zsinórban a harmadik dobogós helyezését jelentette Szingapúrban az elmúlt három év során. „Idén már nagyon közel kerültünk hozzá” - utalt az ausztrál a győzelemre. „De nem mondom azt, hogy csalódott vagyok, hiszen Pazar show-t nyújtottunk. A végén kipróbáltunk valamit, a stratégiával, amivel sikerül fél másodpercre lefaragni a hátrányt. Nagyon szoros volt, de nagyon jó érzés újra itt lenni. Nagyon sok ausztrál zászlót látok itt, évről évre többet, köszönöm mindenkinek! Amikor megejtettük a bokszkiállást, azt gondoltunk, hogy Nico is ki fog állni. Nagyon közel kerültem hozzá, igaz, kinyírtam az abroncsaimat, de legalább izgalmas lett a vége” - tette hozzá.

Lewis Hamiltonnak végül meg kellett elégednie azzal, hogy Kimi Raikkönent sikerült legyűrnie a dobogóért folytatott harcban. „Gratulálok Nicónak, remek teljesítményt nyújtott és megérdemli a győzelmet” - nyilatkozta a brit. „Nagyon nehéz verseny volt, de Szingapúrban mindig ez a helyzet, én pedig összességében örülök, hogy itt lehetek a dobogón, és szereztünk pár pontot a csapat számára. A futamon kissé túlmelegedtek a fékeim, és csak annyit láttam, hogy a többiek elhúznak tőlem. Többféle dolgot is megpróbáltunk, de a második-harmadik kiállásnál újra visszajött az egész. A bajnokság kicsit másképp alakul, mint tavaly, de harcban vagyok, és nagyon sok van még hátra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: