DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

A Renault lépései legyőzhetik a Mercedest

A francia F1-es motorgyártó 2017-re a harmadik lépést teszi meg a fejlesztésben, ezzel pedig kihívhatja a világbajnok istállót a Red Bull - de közben a gyári Renault is élcsapattá válhat.

A Renault idei motorfejlesztései lehetővé tették a Red Bull számára, hogy az erősorrend és a pontverseny második helyére lépjen előre, a francia gyártó előrelépései elégnek bizonyultak ahhoz, hogy az energiaitalosok megelőzzék a Ferrarit. Fred Vasseur szerint két nagyobb lépést tettek meg eddig, de 2017-re további fejlesztések várhatóak.

redbull-mercedes-2016_1



"Két komoly lépést tettünk meg, az elsőt még a téli időszakban, Melbourne előtt, a másodikat pedig Monaco/Kanada környékén" - magyarázta Vasseur a Motorsportnak. "Szerintem így most már nem vagyunk messze a Mercedestől. Nem értük még el az ő szintjüket, de folyamatosan fejlődünk, azt pedig már tudjuk, hogy mink lesz 2017-ben, a V6-os már a padon van és szerintem ez biztató."

A franciák azonban nem csak a Red Bull világbajnoki álmait akarják valóra váltani, de saját gyári istállójukat is minél magasabbra akarják juttatni - jövőre már az élcsapatok közé tartoznának. "Pontosan tudtuk a számokat, hogy hogyan tervezték a 2015-ös autót és hogy egész évben nem fejlesztették. Ráadásul ez a Mercedes-motorhoz volt kialakítva, mi pedig ugyanezt vettük át" - mondta a szakember a Lotustól év elején átvett csomagról.

"A tervünk az, hogy a harmadik évben álljunk dobogóra és az ötödik évben futamokat tudjunk nyerni. Szóval a mai nap és a harmadik év között olyan helyzetbe kell kerülnünk, hogy elérhető legyen a pódium, így jövőre az első öt hely valamelyike lenne jó eredmény."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: