DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újra felhasználhatják Magnussen spái motorját

Kevin Magnussen hatalmas balesetet szenvedett Belgiumban az Eau Rouge-ban, az autója ripityára tört, és nem is volt kérdés, hogy a Renault erőforrása használhatatlanná vált, egészen mostanáig.

A francia gárda szakemberei megállapították, hogy a motor mégsem sérült meg súlyosabban a baleset során, és a következő hétvégén akár be is vethetik a régi erőforrást a szabadedzéseken.

Bob Bell, a Renault technikai igazgatója így kommentálta az eseményeket: „Úgy néz ki, hogy Kevin Spában használt motorjával menni tudunk Szingapúrban és Sepangban pénteken, mivel nem sérült meg komolyabban a balesetben.”

A brit szakember így folytatta: „Az év egyik igazi sikersztorija, hogy milyen erőssé vált az erőforrásunk, nemcsak a teljesítmény, de a megbízhatóság szempontjából is, mint láttuk. Óriási munkát végzett mindenki Viryben.”

 Dppi_magnussen_09.11.2.



Magnussen mellett Bell is említést tett az előttünk álló következő versenyhétvégéről: „Ez egy olyan verseny, ahol a pilótáknak igazán szükségük van a bátorságukra. Kemény lesz mindenki számára a forróság és a nedvesség miatt. A versenyzők hosszú futamra készülhetnek ezen az egyenetlen pályán. Emellett igénybe veszi a fékeket, és magas leszorítóerőt követel.”

A szingapúri pályáról a következőkkel fejezte be a franciák szakembere mondandóját: „A legtöbb kanyar lassú, tehát erre kell majd beállítani az autót. Az hepehupás aszfaltra is figyelni kell a hangoláskor. Ha van egy jó alapbeállítás, a tempó is megfelelő lesz az edzések alatt, és megjön a versenyzőink önbizalma is.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: